Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Metrostav handy cyklo maraton slaví již deset let

26. 7. 2022
Tisková zpráva

V úterý 26. července startuje z nádvoří Libeňského zámečku v Praze již 10. ročník Metrostav handy cyklo maratonu. Pětidenní cyklistický podnik pořádá největší česká stavební firma společně se spolkem Cesta za snem. Trasa letošního ročníku je naplánovaná kolem rozhleden a vyhlídek a cyklisté projedou všemi kraji České republiky. Délka trasy čítá 2 222 kilometrů a účastníci ji musí zvládnout v limitu 111 hodin.

Unikátní cyklistický podnik Metrostav handy cyklo maraton letos odstartoval svůj jubilejní ročník. Jednotlivé týmy složené z mužů i žen, starších i mladších, lidí s hendikepem i bez, spolu zdolávají ve dne i v noci obrovskou výzvu. Závod je otevřen všem bez rozdílu a hlavním cílem je pomocí sportu a cyklistiky dokázat, že všichni mohou budovat jeden tým, jednu společnost. Téma letošního Metrostav handy cyklo maratonu jsou rozhledny a vyhlídky, kolem kterých musí účastníci projet. Symbolizují pomyslné ohlédnutí za minulými ročníky a také pohled do dáli, do let budoucích.

Skupinu Metrostav zastupují celkem čtyři týmy sestavené převážně z řad zaměstnanců a členů jejich rodin či přátel. Diváci mohou podpořit jezdce v rámci celé trasy nebo v cíli, který se uskuteční v sobotu 30. července ve spodní části Výstaviště Praha u parku Stromovka. Na místě je zajištěn celodenní program pro děti i dospělé.

Na jaře letošního roku získal Metrostav Handy cyklo maraton v Bruselu ocenění #BeInclusive v rámci každoročního vyhlašování soutěže EU Sport Awards a umístil se na prvním místě v kategorii „Celebrating diversity“. Dostal se tak do čela nejlepších integračních sportovních projektů v Evropě. 

„Dlouhodobé partnerství a podpora Metrostav handy cyklo maratonu vyjadřuje naše hodnoty a principy etického kodexu. Ve všech společnostech Skupiny podporujeme rovné příležitosti, diverzitu a netolerujeme diskriminaci. Toto ocenění je pro nás důkaz, že hodnotový základ, na kterém stojí naše společenská odpovědnost, je správný,“ říká František Kočí, prezident Skupiny Metrostav.

Metrostav a.s. se za více než 50 let své činnosti vypracoval ve finančně silnou a stabilní univerzální stavební společnost se schopností získávat a řídit velké a složité projekty na domácím trhu i v dalších 13 zemích světa. Mezi jeho klíčové obory působnosti patří dopravní stavby, podzemní stavby, občanské stavby, stejně jako projekty pro průmysl a ekologické stavby, pro veřejné i soukromé investory.

 

Vojtěch Kostiha 

tiskový mluvčí Skupiny Metrostav

Metrostav a.s. Koželužská 2450/4 180 00 Praha 8

T 266 019 715, M 606 629 225

vojtech.kostiha@metrostav.cz

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav