Golf pro Paraple aneb „na handicap nehrajeme“

15. 8. 2022

Společnost Metrostav se opět stala hrdým generálním partnerem Golfu pro Paraple, který se konal ve dnech 11. – 12. srpna v areálu Golf & Spa Resortu Cihelny v Karlových Varech. Letošní dvanáctý ročník charitativního golfového turnaje proběhl za účasti 100 hráčů, z nichž 15 bylo handicapovaných. Smyslem tohoto turnaje je propojit svět zdravých a handicapovaných osob a zároveň podpořit Centrum Paraple v jejich činnosti.

Golf pro Paraple byl zahájen společenským večerem, jehož součástí byla charitativní aukce a tombola, při kterých se vybralo přes 703 000 Kč. Akce pořádaná především za účelem získání finančních prostředků na podporu činnosti Centra Paraple, vynesl během dvoudenní akce rekordní částku 1 405 000 Kč a byl tak překonán loňský ročník. Patronem byl už tradičně herec, moderátor a vášnivý golfista, Marek Eben.

„Skupina Metrostav je úspěšná a ví, že se musí o své dobré výsledky dělit s těmi, kteří potřebují pomoc. Podpora Centra Paraple nám velmi dobře zapadá mezi projekty naší společenské odpovědnosti, a tak jsme rádi, že jsme se i v letošním roce stali generálním partnerem této společensky prospěšné akce“, říká František Kočí, prezident Skupiny Metrostav.

V charitativní aukci se dražily se například obrazy malíře Drahoslava Šolty, herečky a malířky Ivy Hüttnerové, podepsané dresy hokejistů Jakuba Vrány, Jaroslava Špačka, španělského fotbalisty FC Barcelona Pedra Lopeze přezdívaného Pedri, podepsanou tenisovou raketu věnoval do dražby i Karel Nováček a další. Celým večerem hosty provázel sportovní komentátor České televize, Michal Dusík. Druhý den probíhal golfový turnaj se slavnostním vyhlášením.

Centrum Paraple přijelo podpořit mnoho známých osobností z oblasti sportu, kultury i zdravotnictví. Turnaje se aktivně účastní handicapovaní golfisté z České golfové asociace handicapovaných (CZDGA). Mezi hráči nechyběli například Jiří Korn, Marek Eben, Karel Nováček, Kryštof Michal, Vratislav Janda, Matouš Rajmont, David Pospíšil, Louis Klein jako nejmladší golfista historie European Tour a další významní lidé z podnikatelské sféry. „Golf pro Paraple je jedna z nejvýznamnějších charitativních akcí Centra Paraple, která přináší nemalé finanční prostředky na podporu naší činnosti. Děkujeme všem partnerům, dražitelům a hráčům, bez nichž by se tato mimořádná akce nemohla uskutečnit a již nyní se těšíme na další ročník“, říká David Lukeš, ředitel Centra Paraple.

Centrum Paraple je obecně prospěšná společnost založená Zdeňkem Svěrákem a občanským sdružením Svaz paraplegiků. Od roku 1994 pomáhají lidem na vozíku po poškození míchy a jejich rodinám zvládnout těžkou životní situaci. Činnost Centra Paraple je přibližně z 50 % financovaná z darů fyzických a právnických osob. Darované finanční prostředky dále nerozdělují příjemcům, ale využívají je k financování přímých služeb, pomoci a péči o své klienty s poškozením míchy.

Kontaktní údaje

Vojtěch Kostiha