Tým Ostrava 750!!! zdolal cyklomaraton, skončil na 17. místě

• 07. 08. 2017 | zdroj: novinky.cz Vaše zprávy Josef Zajíc
  • Zpráva

Počtvrté se ostravský tým zúčastnil sportovně-benefiční akce Metrostav Handy Cyklo Maratonu. Trať dlouhou 2 222 kilometrů absolvoval za 89:17 hodin. Osm členů týmu Ostrava 750!!! má za sebou několik drobnějších pádů a dvě píchnuté duše, do cíle však všichni dorazili s úsměvem.

Podstata akce byla naplněna - zúčastnil se jí jako člen týmu téměř nevidomý Tomáš Kráčalík a také další členové týmu Tomáš Macura, Kateřina Šebestová, Petr Šebesta, Radim Muroň, Tomáš Grygier, Tomáš Groser a Petr Uhlig.

Patronka týmu Miluše Bundilová získá dar z ropočtu města ve výši 22 100 korun, které pro ní ve čtvrtek 3. srpna před Forem Nová Karolina vyšlapala na stacionárním kole veřejnost. Každý našlapaný kilometr bude proměněn z městských peněz na stokorunu. Za pomoc veřejnosti, která se zapojila do benefiční akce, členové týmu děkují.

„Částku zaokrouhlí svými příspěvky členové ostravského týmu na symbolických 33 333 korun. Dar bude Milušce předán ve druhé polovině září, až se vrátí z motoleské nemocnice a bude v péči Rehabilitačního ústavu v Hrabyni,” informovala Andrea Vojkovská, kapitánka týmu Ostrava 750!!! a tisková mluvčí ostravského magistrátu.