Metrostav postaví na Slovensku přivaděč. Cena přesáhne 360 milionů

• 20. 09. 2017 | zdroj: euro.cz Byznys
  • Zpráva

Stavební společnost Metrostav uspěla na Slovensku ve veřejné soutěži na výstavbu přivaděče k budovanému úseku dálnice u Žiliny na severu země. Informoval o tom dnes správce slovenských dálnic, společnost NDS, který podpis smlouvy s Metrostavem očekává v říjnu. Vzhledem k tomu, že smlouva ještě nebyla podepsána, Metrostav se k tendru podle svého mluvčího Vojtěcha Kostihy nemůže vyjádřit.

Metrostav předložil v tendru nabídku s cenou 13,9 milionu eur (362 milionů korun). Oproti státem předpokládané hodnotě zakázky ve výši 22,5 milionu eur to představuje úsporu 38 procent. Nabídku v tendru předložilo osm společností. Projekt bude NDS financovat i z evropských fondů.

Výstavba přivaděče Lietavská Lúčka-Žilina je potřebná pro napojení stávající silniční sítě na budovanou dálnici jižně od Žiliny, na jejíž realizaci se rovněž podílí Metrostav. Tento 11,3 kilometru dlouhý úsek dálnice D1 Hričovské Podhradie-Lietavská Lúčka měl být podle posledních předpokladů hotov na podzim příštího roku. Mluvčí NDS Michaela Michalová ovšem řekla, že termín dokončení stavby byl odložen na první čtvrtletí roku 2019. Nejde přitom o první odklad.