S kufry snáze na letiště. Metro na Veleslavíně se konečně dočká eskalátorů

• 27. 10. 2017 | zdroj: ovinky.cz Ekonomika tov
  • Zpráva

Pražský dopravní podnik (DPP) začne od středy 1. listopadu stavět eskalátory ve stanici metra Nádraží Veleslavín na trase A, odkud jezdí autobusy MHD na letiště. V pátek o tom informovala mluvčí DPP Aneta Řehková. Chybějící eskalátory byly terčem kritiky a letiště do vestibulu metra dokonce vyslalo portýry, aby lidem nosili kufry.

Dvojici eskalátorů za zhruba 33 miliónů korun postaví společnost Metrostav. V provozu mají být od dubna příštího roku.

„Nádraží Veleslavín je pro cestující na letiště nyní naprosto zásadní a denně tu chodí stovky lidí s těžkými zavazadly. Jsem ráda, že můžeme tento šlendrián konečně napravit,“ řekla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Dopravní podnik dříve chybějící eskalátory odůvodňoval tím, že původní projekt počítal s napojením na rychlodráhu na letiště – nikoli s přestupem na autobus – a že změna by mohla ohrozit čerpaní evropských dotací.

Kvůli výstavbě potřebných eskalátorů dojde v místě stavby k dočasnému omezení komfortu cestujících, upozornil podnik.

Nový úsek metra A stál zhruba 20 miliard korun. V novém úseku vznikly čtyři zastávky – Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol.