Velvyslanec Jaroslav Knot přítomen na závěrečném slavnostním odpalu v tunelu Vollåstunnelen v úseku Saggrend u Kongsbergu vyraženého společností Metrostav

• 29. 01. 2018 | zdroj: www.mzv.cz
  • Zpráva

Na pozvání vedení společnosti Metrostav se velvyslanec ČR v Norsku J. E. Jaroslav Knot zúčastnil dne 25. ledna 2018 posledního slavnostního odpalu v rámci ražby tunelu Vollåstunnelen v úseku Saggrend u města Kongsberg. Cti spuštění detonačního knoflíku se při posledním odpalu dostalo starostce Kongsbergu paní Kari Anne Sandové.

Tunel v délce 420 metrů byl vyražen společností Metrostav a je druhým z řady čtyř spojovacích tunelů na úseku E134 Damåsen-Saggrenda tvořícího obchvat Kongsbergu. Přítomní zástupci Norské správy silnic (Statens vegvesen), jakož i zástupci města Kongsbergu při rozhovorech s velvyslancem vysoce oceňovali kvalitu práce a spolehlivost zaměstnanců společnosti Metrostav.

Metrostav opět svou kvalitní a poctivou prací dokázal, že je vlajkovou lodí českého stavebního průmyslu nejen v Norsku, ale i v celé Skandinávii, kde je výborně etablován.