​Stavba Pleskotovy lávky začala

• 28. 02. 2018 | zdroj: Českokrumlovský deník Českokrumlovsko/Jižní Čechy (kol)
  • Zpráva

Písek – Ještě letos se Písečáci dočkají lávky přes řeku Otavu, která spojí lokality Hradiště a Sv. Václav. Projekt pochází z dílny píseckého rodáka a významného představitele české architektury Josefa Pleskota.

Jako dodavatel stavby byla v opakovaném výběrovém řízení vybrána společnost Metrostav. Její předností je mimo jiné to, že v nedávné době rekonstruovala Václavský jez, nad kterým bude lávka stát.

Současné mrazy stavbaře nezaskočily. „Dělají se přístupové cesty do řeky, kde zjednodušeně řečeno vytvoříme jímku, ze které vytěžíme zeminu a vyčerpáme vodu. V tomto prostoru budou základové konstrukce a nahoru porostou betonové pilíře,“ vysvětlil Milan Hromádka, vedoucí projektu této stavby z Metrostavu.

Tři metry široká a zhruba 413 metrů dlouhá lávka má být dokončena v polovině září. „Je to součást širšího projektu cyklistické stezky. Ta spojí Hradiště s Václavským předměstím, centrem města a severní průmyslovou zónou,“ připomněl Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje Městského úřadu v Písku.