• Úvod
  • Pro média

Městská nemocnice Ostrava otevřela zrekonstruovaná oddělení ortopedie a urologie

26. 2. 2015
zdroj: novinky.cz, Josef Zajíc
Ve čtvrtek 26. února byla v ostravské Městské nemocnici slavnostním přestřižením pásky uvedena do provozu dvě nově modernizovaná oddělení ortopedie a urologie. Rekonstrukce budovy A, konkrétně lůžkové části ortopedie a urologie byla zahájena 18. srpna 2014 a dokončena 3. února 2015, trvala tedy 170 dní a byla prováděna za plného provozu obou oddělení. Obě oddělení jsou bezbariérová, s několika nadstandartními pokoji, s klimatizovanými pokoji a dalším moderním vybavením, které koresponduje s tím, co je v Evropě nejmodernější. Primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura vyjádřil potěšení z další významné modernizace nemocnice a především zvýšení komfortu pro pacienty. Primátor považuje Městskou nemocnici za "rodinné stříbro" města. „Velmi si vážím podpory ze strany našeho zřizovatele. V modernizaci a zlepšení podmínek pro pacienty a zdravotnický personál budeme pokračovat a věřím, že se celá nemocnice dostane v co nejkratší době na evropskou úroveň,” sdělil ředitel MNO MUDr. Jaroslav Lux. „Celkové náklady této investiční akce dosáhly 83,5 miliónu Kč včetně DPH. Nejvýznamnější částkou přispělo Statutární město Ostrava, která nemocnici zřizuje - poskytlo 59,2 miliónu korun. Dále byly využity vlastní finanční zdroje nemocnice - 20,2 miliónu korun a zdroje ze státního rozpočtu fondu životního prostředí a fondu soudržnosti - 4,1 miliónu korun. Na rekonstrukci se podílelo Sdružení firem Metrostav a. s. a VS - Invest a. s.,” informovala Ing. Magda Otáhalová, tisková mluvčí MNO. Ze stávajících prostor budou na nová modernizovaná oddělení jednotliví pacienti přeloženi v úterý 3. března.