Pražský dopravní podnik bude investovat desítky milionů

• 08. 06. 2017 | zdroj: tyden.cz 0 Česko Lukáš Wagenknecht
  • Zpráva

Pražský dopravní podnik bude investovat desítky milionů korun do revitalizace některých z vestibulů pražského metra.

Konkrétně se bude jednat o stanice Anděl na Knížecí a Jiřího z Poděbrad. Předmětem veřejné zakázky v celkové hodnotě převyšující 17 milionů korun českých týkající se stanice Anděl - Na Knížecí, bude zajištění komplexních vstupních projektových podkladů, včetně zajištění potřebných průzkumů a veškerých podkladů.

Zpracování projektové dokumentace, zajištění vydání a nabytí právní moci stavebního povolení, včetně všech souvisejících činností. Stejné podmínky jsou uvedeny i ve věstníku veřejných zakázek u druhého výběrového řízení.

Cena revitalizace vestibulu Jiřího z Poděbrad vyjde dopravní podnik na více než 35 milionů bez DPH. I přesto, že se jedná o dvě samostatné výběrové řízení, v obou případech se stala vítězem firma Metrostav a.s. Stejná společnost realizovala například také prodloužení trasy A pražského metra ze stanice Dejvická do stanice Nemocnice Motol.

Podle slov šéfa Pražského dopravního podniku z ledna letošního roku Martin Gillara je v plánu revitalizovat dvě stanice metra ročně. Aktuálně probíhá rekonstrukce kvůli průsakům stanice Jinonice, která bude pro veřejnost uzavřena až do 7 srpna letošního roku. Celkové náklady se v tomto případě vyšplhaly na 145 milionů korun českých.

Autor je vedoucí analytik ekonomických událostí investigativního týmu vydavatelství Empresa Media.