Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Firmy převzaly prestižní ocenění

4. 6. 2018
zdroj: REGION OPAVSKO Ekonomika (tep)
Napsali o nás

Opava  

Zástupci celkem šesti firem převzali minulé úterý v Obecním domě prestižní ocenění Bezpečný podnik. Osvědčení jim předali náměstek ministryně práce a sociálních věcí Petr Hůrka a generální inspektor Státního úřadu inspekce práce Rudolf Hahn.

Titulem Bezpečný podnik se nyní nově mohou pyšnit firmy Energetika Třinec, MBtech Bohemia, provozovna MP Krásno z Valašského Meziříčí, OEZ, Vodárna Plzeň a Metrostav.

            „Osvědčení Bezpečný podnik znamená, že firmy důsledně uplatňují systémové řízení bezpečnosti práce, a to na všech úrovních,“ říká náměstek ministryně Petr Hůrka. Titul se uděluje dvakrát ročně na základě kontrolního auditu oblastních inspektorátů práce, vždy v polovině května a října. Jeho platnost je tři roky. „V České republice se v současné době prokazuje platným osvědčením celkem osmdesát společností,“ dodává Hůrka. Tyto společnosti dbají na ochranu zdraví při práci svých zaměstnanců a snaží se jejich pracovní úrazovost a nemocnost snižovat na minimum.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav