Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Domažlice budou mít vlastní pivo. Už za rok

5. 6. 2018
zdroj: Týdeník Domažlicko Téma JOSEF BABOR
Napsali o nás

Z nové restaurace bude vidět do minipivovaru.

Domažlice – Více než dvacet let – od roku 1996 – se v Domažlicích nevaří místní pivo. Změnit by se to mělo od příštího roku. V rámci přestavby historického pivovaru na kulturní a společenské centrum vznikne i minipivovar. Ten by měl v budoucnu vyprodukovat až tři tisíce hektolitrů piva ročně.

            Areál bývalého domažlického pivovaru se postupně mění v multifunkční centrum. V minulých dnech si stavbaři Metrostavu převzali staveniště. Během roční přestavby vznikne v historických prostorách původního pivovaru i knihovna a nový sál.

            „První etapa rekonstrukce byla dokončena v roce 2016.

Opraven byl Hvozd, kde vznikly unikátní výstavní prostory a také technologické vybavení pro celý zbývající areál. Teď vznikne komunitní centrum a také vzdělávací centrum a knihovna,“ popsala rozvržení přestavby do dvou etap mluvčí domažlické radnice Kristýna Bublová. „Hlavním cílem komunitního centra je vybudovat víceúčelové zařízení pro setkávání obyvatel Domažlicka na různých úrovních: společenských, vzdělávacích či kulturních,“ zmínil Novák.

Knihovna obsadí dvě patra. Kromě klasických služeb nabídne také služby vzdělávacího centra s využitím aktuálních technologií a přístupů do různých databází. Rekonstrukce zahrne i výstavbu restaurace, odkud bude vidět do varny, dalších výstavních prostor i sálu pro zhruba stovku lidí.

Letos by se při stavebních pracích mělo prostavět 58 milionů korun, v příštím roce necelých 56 milionů.

DNEŠNÍ STAV. V minulých dnech si stavbaři Metrostavu převzali staveniště.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav