V Domažlicích finišují s opravou pivovaru

7. 8. 2018
zdroj: Právo Jihozápadní Čechy (zaš)

Rekonstrukce obří a památkově chráněné budovy pivovaru z roku 1720 v Domažlicích vešla do své finální fáze. Společnost Metrostav, která zakázku za 144 miliónů korun získala, už zahájila stavební práce na západním i jižním křídle objektu. „V suterénu obou křídel pracovníci těží zeminu, také zde položí kanalizaci,“ uvedla mluvčí města Kristýna Bublová.

Během poslední etapy rekonstrukce vznikne nové vzdělávací centrum s knihovnou a komunitní centrum pro setkávání obyvatel. Město získalo dotace zhruba třicet miliónů. Součástí finální fáze je také nový minipivovar s restaurací. Hotovo má být do 30. dubna roku 2019, pivo se tu opět začne vařit po více než dvaceti letech.

Rekonstrukce běží od roku 2014, město opravilo hvozd, ve kterém vybudovalo výstavní prostory a technologické zázemí pro zbývající části areálu.