Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Novou školu v Líbeznicích staví Metrostav

6. 8. 2018
zdroj: Prosperita Zrcadlo měsíce (tz)
Napsali o nás

Přesně 31. července 2018 odstartovala v Líbeznicích stavba nové školy pro děti ze sedmi obcí školského obvodu – Měšic, Baště, Předboje, Nové Vsi, Zlonína, Bořanovic a Líbeznic. Ve veřejné soutěži z pěti nabídek uspěla společnost Metrostav, která by měla školu postavit za nejnižší částku 228 milionů korun.

Celkově si stavba budovy s 20 učebnami, kapacitní kuchyní a jídelnou, včetně projektové přípravy a vybavení nábytkem, vyžádá 238 milionů korun. Jde o společný investiční projekt zmíněných obcí, které tvoří spádový obvod líbeznické školy. Celkem 127 miliony korun přispěje státní rozpočet,10 milionů korun se podařilo zajistit z rozpočtu Středočeského kraje.

            První učebny nové školy by měly sloužit už od září 2019. Celý projekt by měl být dokončen v lednu 2020. „Kapacita nového pavilonu je až 600 žáků ve 20 učebnách, kuchyň a jídelna pro celý areál s výdejem až 1500 jídel denně, zastavěná plocha objektu přesahuje 4000 m2. Tyto nové prostory samozřejmě vyžadují adekvátní dopravní obslužnost, proto bude podél školy vytvořena nová komunikace s téměř stovkou parkovacích stání, včetně K+R (Kiss and Ride), a točna školního autobusu,“ sdělil autor projektu architekt David Grulich. Jeho architektonická kancelář zvítězila v loňském roce v soutěži s návrhem jednopodlažní kruhové stavby, která by měla citlivě rozšířit areál líbeznické školy a co nejméně zasáhnout do vesnické krajiny.

            „Dohoda všech sedmi obcí je pro nás zcela unikátní úkaz a zároveň závazek,“ řekl k výstavbě školy Vojtěch Kostiha, mluvčí Metrostavu. „Těšíme se na spolupráci s investorem i autorem projektu a doufáme, že nový objekt bude užitečný jak pro děti, tak i rodiče z celého školského obvodu.“

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav