Ministryně zahájila stavbu penzionu

17. 9. 2018
zdroj: REGION OPAVSKO Publicistika (pav)

Symbolicky poklepat na základní kámen nového penzionu přišlo nejen vedení města a zástupci stavební firmy, ale pozvání dostala také ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

O tom, že práce na novém penzionu pro Seniorcentrum Opava mohou začít dříve, jsme již informovali. Oficiálně však byla stavba zahájena v úterý slavnostním poklepáním na základní kámen, a pro tento akt bylo potřeba hned šest kladívek. Mimo ministryni Janu Maláčovou se ho zúčastnil také primátor Radim Křupala společně se svými náměstky Martinem Vítečkem, Daliborem Halátkem a Josefem Stiborským. Nechyběl ani zástupce zhotovitele, firmy Metrostav, oblastní ředitel Marek Veselý. Pro Janu Maláčovou to byl teprve druhý výjezd do regionů ve funkci ministryně. „Jsem ráda, že je má cesta právě k takové příležitosti. Ministerstvo práce a sociálních věcí tyto projekty dlouhodobě podporuje,“ vzala si úvodní slovo. Jana Maláčová si v souvislosti s návštěvou Opavy prohlédla také blízkou centrální budovu Seniorcentra a zavítala i na ochoz Hlásky.