Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Podchodem Sirková neprojdete, stal se stavebním skladem

23. 5. 2017
zdroj: Plzeňský deník Region - Zpravodajství DANA VESELÁ
Napsali o nás

Podchod bude zavřen víc než rok, o jeho dalším osudu musí rozhodnout radnice.

Plzeň – Skládku stavebního materiálu a šatny pro personál si udělal z podchodu v Sirkové ulici v Plzni u hlavního nádraží Metrostav. Plzeňanům se už podchod definitivně uzavřel a nemohou jím procházet.
„Máme podchod pronajatý od 1. května do konce roku 2018,“ potvrdil mluvčí Metrostavu Vojtěch Kostiha.
Metrostav staví dva železniční mosty a další věci na hlavním vlakovém nádraží.
Předpokládá se, že stavba skončí příští rok v létě a v souvislosti s tím firma vrátí podchod městu. „Jeho vizáž neutrpí a bude vrácen ve stejné podobě, v jaké je dnes,“ dodal Kostiha. Co ale s podchodem dál?
Náměstkyně ředitele Správy veřejného statku Lucie Jůzová řekla, že nejspíš neskončí. „Až se opraví mosty Mikulášská, dál s ním počítáme,“ uvedla s tím, že jde o důležitou spojku mezi vlakovým nádražím a plánovaným autobusovým terminálem v Šumavské ulici a Americkou třídou.
Jenže co s ním? V posledních letech podchod skomíral a krámky z něj postupně ubývaly. Posledním byl obchod E-cigarety, který odolával donedávna, ale i ten je už pryč. Na začátku 90. let, kdy podchod vznikl, tu byly desítky krámků a fungovaly. Když ale vznikl nový podchod mezi vlakovým nádražím a zebry pro chodce přes Sirkovou ul., přestalo tudy chodit až 90 % lidí.
Náměstek primátora Petr Náhlík (KDU-ČSL) řekl, že až bude stát autobusový terminál v Šumavské ulici, půjde o lukrativní místo. „V této chvíli by si podchod nikdo jiný než stavbaři nepronajal,“ připustil Náhlík. Příležitost třeba pro kavárnu s prodlouženou otevírací dobou tu vidí, až se v blízkosti budou mísit cestující z autobusů a vlaků.

„Podchod máme pronajatý od 1. 5. 2017 do 31. 12. 2018.“ mluvčí Metrostavu Vojtěch Kostiha

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav