• Úvod
  • Pro média

Metrostav získal zakázku za dvě miliardy korun. Postaví bytový komplex pro Central Group

30. 7. 2014
zdroj: iHNed.cz, byznys.ihned.cz
V červnu 2016 má být v Praze-Žižkově dokončen bytový komplex o 682 bytech. Původně se projekt jmenoval Residence Central Plaza, developer Central Group jej nyní prezentuje jako Residence Garden Towers. Pětikolové výběrové řízení na generálního dodavatele bytového areálu Residence Garden Towers na pražském Žižkově vyhrála stavební skupina Metrostav. Zakázka developera Central Group za dvě miliardy korun je největším rezidenčním projektem v tuzemsku postaveným najednou. “Do výběrového řízení jsme zahrnuli nové firmy i naše předchozí dodavatele, s nimiž máme dlouhodobé zkušenosti. Šlo ale pouze o takové firmy, které mají mezi referencemi prokazatelně i velké bytové areály s investičními náklady nejméně 600 milionů korun, a to bez etapizace,“ prohlásil šéf Central Group Dušan Kunovský. Bytový areál by měl být podle plánu dokončen v červnu 2016. Na jaře byla na pozemku dokončena stavební jáma pro tři podzemní podlaží a nyní Metrostav na pozemku začal stavět. Developer prezentoval doposud bytový projekt pod názvem Residence Central Plaza. Byty bude možné však rezervovat už v září letošního roku a Central Group slibuje "bezkonkurenční konečné ceny bytů v širším centru města". V dřívějším tiskovém prohlášení přitom firma uvedla, že ceny bytů budou ve vyšší cenové kategorii. “Většina bytů bude cenově dostupných, ale byty ve vyšších podlažích, které nabízejí úchvatné výhledy i na Pražský hrad, nabídnou bydlení také náročnějším klientům. Komerčními prostory v uliční části projektu pak chceme dodat této lokalitě život a doplnit nabídku občanské vybavenosti. Ideálním využitím by mohla být třeba stylová restaurace nebo obchod typu convenience store,“ říká Kunovský. Residence Garden Towers s celkem 682 byty vznikne v ulici Olšanská přes ulici od projektu Central Park Praha. Nový komplex má tvořit pět osmnáctipodlažních věží. Areál bude uzavřený, se soukromým vnitřním atriem se zahradními prvky a lavičkami. Vedle nonstop kamerového systému v něm bude fungovat i nonstop recepce. Central Group je největší rezidenční developer v Česku. V roce 2013 firma podle dřívějšího vyjádření prodala celkem 1273 bytů. Za 20 let působení na českém trhu firma prodala více než 10 tisíc nových bytů, domů a parcel.