S koridorem nově seznámí infocentrum

4. 12. 2014
zdroj: Plzeňský deník, Hana Pražáková
Kyšice – Aktuální informace o rekonstrukci železniční trati mezi Rokycany a Plzní mohou zájemci nově získat v Informačním středisku stavby, které včera v Industriálním parku Plzeň Ejpovice mezi obcemi Kyšice a Dýšina otevřela Správa železniční a dopravní cesty (investor stavby) a společnosti Metrostav a Subterra (zhotovitelé). Lidé zde získají nejen informace o rekonstrukci tohoto železničního úseku, ale také si budou moci prohlédnout model stroje, který bude razit dva čtyřkilometrové tunely. Cílem SŽDC je dosáhnout jízdní doby mezi Plzní a Prahou pod jednu hodinu. „V samotném úseku mezi Plzní a Rokycany se předpokládá časová úspora devět minut,“ uvedl náměstek generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty Mojmír Nejezchleb. V důsledku přeložek a tunelů se zde délka trati zkrátí o šest kilometrů, zcela totiž mine stanici v Chrástu. Modernizace trati Rokycany– Plzeň plynule navazujena již zmodernizovanou část Beroun – Rokycany. Infostředisko • Informační středisko stavby se nachází v Industriálním parku Plzeň Ejpovice mezi obcemi Kyšice a Dýšina. • Otevřeno zde bude každou lichou středu od 15 do 17 hodin, pro školní a další organizované skupiny je možné dohodnout individuální termíny návštěv.