• Úvod
  • Pro média

Nový šestipatrový pavilon v areálu Slezské nemocnice otevírá už v úterý

26. 7. 2015
zdroj: denik.cz Moravskoslezský kraj
Nemožné se pro Opavany stalo skutkem a pacienti i zdravotníci interního oboru konečně poznají úroveň péče jednadvacátého století. Tu jim v areálu Slezské nemocnice od úterý 28. července nabídne nově postavený šestipatrový pavilon N, který nahradí technicky už dlouho nevyhovující pavilon L. Stavební práce na jeho vzniku zahájila společnost Metrostav na jaře 2013 v místech, kde stával pavilon, rozbombardovaný koncem války. Slavnostního otevření se zúčastní hejtman Miroslav Novák (ČSSD) s náměstky Josefem Babkou, Jiřím Martinkem a Ivanem Strachoněm. Náklady na stavbu se dostaly přes 200 milionů korun a investice do přístrojů a interiérového vybavení si vyžádaly dalších 80 milionů korun. Investorem stavby byl Moravskoslezský kraj.