Oprava mostu v Obecnici potrvá do listopadu

4. 10. 2015
zdroj: Příbramský deník Příbramsko/region (kh)
Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje, začala s opravou mostu. Dodavatelem stavby je Metrostav Praha. Stavba by měla být dokončena v listopadu tohoto roku a měla by stát přes 6 milionů 870 tisíc korun. „Přes potok byla postavena provizorní lávka, která dle jednání by měla ještě před zimou být zabezpečena proti uklouznutí v nepříznivém počasí. Projekt předpokládá, že část klenby, která je určená k silničnímu provozu bude nahrazena novou rámovou konstrukcí. V délce asi 4 metry v místě nového mostu, se stávající klenba opraví a zesílí. Mostníklenbovákonstrukcev ostatní délce (na soukromých pozemcích) bude zajištěna v rámci jiné investiční akce jiného stavebníka,“ informuje obec prostřednictvím svého zpravodaje s tím, že navazující část přemostění není v majetku Krajské správy a údržby silnic. Nová mostní konstrukce nezmenšuje průtoční kapacitu původní klenbové konstrukce.