Plavání, střelba, kánoe a kolo. To je čtyřboj

20. 7. 2016
zdroj: Mladá fronta DNES 16 Praha (ČTK)
Metropole bude o víkendu hostit čtyřboj smíšených dvojic. Soutěžit mohou muž a žena, senior a junior, dvojice s handicapovaným sportovcem či člověk a pes. Utkají se v plavání, střelbě, jízdě na kánoi a cyklistice. Podobné závody série ČEZ Handy Kvadriatlon už letos závodníci absolvovali v Bedřichově a Jablonci v Jizerských horách, v srpnu je čeká další závod na Lipně. Pražský závod bude startovat z veslařského klubu na Smíchově. „Týmy si můžou vytvořit i štafetu a přemluvit k ponoření do Vltavy jen jednoho,“ řekl ke kvadriatlonu a handy cyklomaratonu ředitel závodů a handicapovaný sportovec Heřman Wolf. Z Prahy také 2. srpna odstartuje týmový závod Metrostav handy cyklomaraton. Závodníci vyrazí na přibližně 2 222 kilometrů dlouhou trasu z Pražského hradu, dojedou do Bratislavy a zase se vrátí do Prahy. Cíl je na Vítězném náměstí 6. srpna. V každém čtyř- nebo osmičlenném týmu musí být jeden handicapovaný cyklista. Týmy si volí trasu samostatně, ale musí projet dvěma vybranými body v každém kraji, například přes Čeňkovu pilu na Šumavě nebo Červenohorské sedlo v Jeseníkách.