Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Startuje extrémní stojedenáctihodinový cyklomaraton

30. 7. 2017
zdroj: sedmicka.cz Lidé - red -
Napsali o nás

V úterý 1. srpna odstartuje 5. ročník pětidenního štafetového závodu Metrostav Handy Cyklo Maraton. Akce je zaměřena na propojení handicapovaných a zdravých sportovců. Jedná se o jeden z největších sportovně-integračních projektů současnosti. Celkem se maratonu zúčastní 34 týmů z celé republiky.

V úterý 1. srpna odstartuje 5. ročník pětidenního štafetového závodu Metrostav Handy Cyklo Maraton. Akce je zaměřena na propojení handicapovaných a zdravých sportovců. Jedná se o jeden z největších sportovně-integračních projektů současnosti. Celkem se maratonu zúčastní 34 týmů z celé republiky.

Závod se jede nonstop od 1. do 5. srpna a je třeba ujet 2222 km v časovém limitu 111 hodin. Trasa vede napříč celou Českou republikou s výjezdem do Drážďan. Čtyř až osmi členné týmy tvoří zdraví a handicapovaní, muži a ženy, amatéři i profesionálové.

Smyslem je ukázat, že nehandicapovaní a handicapovaní mohou společně tvořit jeden fungující tým, který má šanci obstát i v podmínkách extrémního závodu. Cílem ale není dosáhnout co nejlepšího výsledného času, nýbrž reprezentovat co možná nejlépe myšlenky vzájemné spolupráce, integrace, solidarity a přátelství.

Trasu si každý tým tvoří sám. Plánování, navigace, orientace, taktika střídání a přesunů tvoří minimálně polovinu úspěchu. Týmy dostanou itinerář se stanovenými průjezdními body. Jaké cesty zvolí k jejich dosažení, přitom záleží na každém z nich.

Start se uskuteční v prostorách Břevnovského kláštera v Praze ve 12:00 hodin. Cíl bude 5. srpna na Kampě, kde proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a od 15:00 do 22:00 bude probíhat doprovodný program, včetně koncertů známých kapel jako jsou Eddie Stoilow, Děda Mládek Illegal Band a další.

Jedním z partnerů akce je společnost ASEKOL, za jejíž tým pojede Radek Jaroš, nejúspěšnější český himálajský profesionální horolezec, kterému při výlezu na třetí nejvyšší horu světa Annapurnu omrzlo sedm prstů u nohou, a musel podstoupit jejich amputaci.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav