• Úvod
  • Pro média

O prázdninách čeká na jihlavské řidiče další zkouška. Dělníci obsadí výpadovku na Pelhřimov

12. 6. 2017
zdroj: ČRo - vysocina.cz zpravy ČTK, Milan Kopecký

Kraj Vysočina chce v létě opravovat silnici II/602, která míří z krajského města a Pelhřimov a Telč.

Týká se to úseku z Jihlavy ke kruhovému objezdu u obce Dvorce, tedy asi čtyři kilometry. Práce mají podle ujištění hejtmana probíhat hlavně o letních prázdninách.

O prázdninách se bude komplikovat cesta z Jihlavy na Pelhřimov. Dělníci začnou opravovat silnici II/602 z Jihlavy jihozápadním směrem kolem polygonu, přes odbočku na Hosov až ke kruhovému objezdu u Dvorců. Úsek měří asi čtyři kilometry.Opravu provede firma Metrostav a kraj za ní zaplatí bezmála 44 milionů korun bez daně.„Bude to prováděno po částech a se semafory, protože ta silnice je velmi zatížená,“ řekl novinářům hejtman Jiří Běhounek. V Havlíčkově Brodě přibudou další semafory. Na opravované Humpolecké ulici.