Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Ve směru na Telč a Pelhřimov si řidiči postojí na semaforech

Ve směru na Telč a Pelhřimov si řidiči postojí na semaforech

16. 6. 2017
zdroj: Havlíčkobrodský deník Vysočina MARIE MAJDIČOVÁ
Napsali o nás

Výpadovka z Jihlavy až po kruhový objezd Bradlo se dočká oprav

Jihlava – Silnici druhé třídy z Jihlavy ve směru na Pelhřimov ke kruhovému objezdu Bradlo pod Jihlavskou částí Hosov čeká v létě oprava. Přesný datum začátku stavby Krajský úřad Kraje Vysočina však ještě nezná, rada kraje zatím pouze doporučila uzavření smlouvy se stavební společností Metrostav.
„Situace je podobná jako před deseti lety, teď se ale zaměříme na rekonstrukci povrchu,“ uvedl vysočinský hejtman Jiří Běhounek (ČSSD). Kvůli velkému provozu na úseku dotčené silnice budou opravy rozděleny na čtyři části a doprava bude řízena semafory. Cena úpravy přibližně 4,2 kilometru dlouhého úseku činí téměř 44 milionů korun bez DPH.
Stavební práce mají zahrnovat také zbudování sjezdu k čerpací stanici zemního plynu, provozovanou firmou CNG Credit. Plynová stanice má stát v Hosově. Řidiči budou moct spravenou silnicí projet opět bez zdržení od začátku listopadu.
Na stejné silnici se nachází i vytížená křižovatka jihlavských ulic Žižkova a Rantířovská u ústředního hřbitova. Magistrát ji plánuje upravit. Již nyní tam fungují provizorní semafory. Donedávna se tam v dopravních špičkách tvořily dlouhé kolony aut, především ze směru od jihlavské části Horní Kosov. Podle náměstka primátora pro rozvoj města Vratislava Výborného (ČSSD) by měly, pokud půjde vše podle plánu, v polovině příštího roku řídit provoz na křižovatce stálé semafory. V místě navíc přibude také silnice vyhrazená výhradně pro městskou hromadnou dopravu. Tato vozovka bude za čerpací stanicí.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav