Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Seriál zná premiérové vítěze

14. 6. 2018
zdroj: 5plus2 Teplicko PAVEL PŘIBYL
Napsali o nás

Třídílného sportovního seriálu na jezeře Milada se zúčastnilo více než 1500 nadšených sportovců. Vše zakončil oblíbený běh Milada Run.

 DŮVOD K ÚSMĚVU ÚSTÍ NAD LABEM Nový sportovní seriál tří závodů na jezeře Milada zakončil běžecký závod Milada Run. Na trasy 2. ročníku závodu se tentokrát vydalo přesně 627 nadšených běžců, kteří si užili nádherné slunečné počasí a pohodovou atmosféru.

            Náročnou půlmaratonskou trasu mezi muži ovládl Zbyněk Kudrna a ženám kralovala Jarmila Sobecká. V desetikilometrovém závodě si pak zopakovali svá loňská vítězství Petr Zuda se Zuzanou Rusínovou a „pětku“ opanovali tepličtí Filip Drážďanský s běžkyní Evou Slavíkovou.

            Po celý den si mohli návštěvníci užívat nejen skvělých výkonů, ale také spousty doprovodných aktivit. Velkým lákadlem byla například autogramiáda olympioniků a mistrů světa kajakáře Josefa Dostála, boxera Lukáše Konečného a boxerky Fabiany Bytyqi.

,,Byl jsem překvapený nejen velkou účastí, ale i nádherným okolím jezera Milada. Je to tu vážně krásné, lidé se bavili a já si to moc užil,“ řekl ke své návštěvě olympijský vítěz Josef Dostál.

            Závod svou účastí ozdobili také primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová, náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák či paralympijský plavec Miroslav Smrčka. Ten převzal od organizátorů a oblastního zastoupení společnosti Metrostav šek na 30 tisíc korun na svou další plaveckou přípravu.

            Běžecký závod Milada Run byl zároveň zakončením celé Milada Tour, třídílného sportovního seriálu na jezeře. Do únorového zimního běhu Milada Winter Run, květnového Cyklozávodu Milada a červnového Milada Run se přihlásilo dohromady přes patnáct stovek sportovců. A historicky prvními vítězi celé tour se stali Lukáš Eliáš a Jana Nováková. Týmovou soutěž pak jasně ovládl tým Kabrňáků.

            ,,S prvním rokem seriálu jsme moc spokojeni. Až na několik maličkostí se vše vydařilo. Vycházelo nám počasí, účast v závodech předčila naše očekávání a co je hlavní, rozhýbali jsme stovky lidí. Bylo zajímavé sledovat, jak se před každou z našich akcí jezero Milada plní lidmi, kteří chodili trénovat. Velké poděkování patří také všem dobrovolníkům, partnerům, organizacím a spolkům, kteří nám významně pomáhali a vzali si závody na Miladě za své,“ uvedl ředitel Milada Tour Michal Neustupa.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav