Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Střechou uvidíme nebe

16. 7. 2017
zdroj: Blesk Praha Jessica Lutišanová
Napsali o nás

PRAHA - Nová skleněná střecha zdobí hlavní nádraží v Praze! Opravy trvaly téměř tři roky, nyní už se finišuje se závěrečnými pracemi. Hotovo by mělo být do konce listopadu.

Zvuky vrtaček a kladiv na pražském hlavním nádraží brzy skončí. „Oprava zastřešení je v závěrečné fázi, nyní dokončují pouze práce nad prvním nástupištěm na přístřešku k Fantově budově,“ prozradil Blesku stavbyvedoucí firmy Metrostav Jan Krajdl. Nyní už opět můžeme vidět na nádraží nad hlavami nebe. Dříve bylo sklo totiž začmouzené od parních lokomotiv. Střecha by měla být kompletně hotová do konce listopadu.

Poprvé za sto let

Více než stoletá střecha za celou svou existenci prochází první opravou. Ta začala už počátkem roku 2015. „Rekonstrukce byla nutná z důvodu korozního poškození nosných prvků a nezbytnosti výměny zasklení, které již bylo za hranou životnosti,“ řekl stavbyvedoucí.

***

590 milionů. Na tolik vyjde rekonstrukce střechy hlavního nádraží.

Co se rekonstruovalo Vyměněno bylo kompletní plechové zastřešení skruženými plechy, veškeré skleněné prvky střech, opraveny a repasovány nosné prvky konstrukce, lávky, rámy zasklení, zábradlí. A provedena protikorozní ochrana konstrukcí.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav