Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

​ Výpadovka se změní na jednosměrku

25. 7. 2017
zdroj: Jihlavský deník Titulní strana ZUZANA RODOVÁ
Napsali o nás

Vytíženou silnicí z Jihlavy na Pelhřimov se jen tak neprojede

Jihlava – Řidiči, kteří dojíždějí denně za prací do Jihlavy, se musejí obrnit ještě větší trpělivostí než doposud. Z vytížené jihlavské výpadovky na Pelhřimov se totiž stává na několik týdnů jednosměrná silnice. Cestu z práce domů si řidiči od čtvrtka prodlouží na objížďce o více než tři kilometry.

            „Dnes odpoledne bude instalováno přechodné dopravní značení pro realizaci první etapy stavby na výjezdu z Jihlavy. Jedná se o úsek mezi pekárnami Lapek a odbočkou k polygonu Autoškoly Musil,“ informovala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

            Ve čtvrtek ráno by stavbaři měli začít frézovat vozovku, a to při částečné uzavírce. Uzavřena bude pravá polovina vozovky ve směru z Jihlavy na Pelhřimov. „Jednosměrka povede od Jihlavského tunelu k čerpací stanici ONO,“ sdělil pracovník odboru dopravy jihlavského magistrátu Hynek Schimmer.

            Řidiči, kteří budou chtít jet z krajského města směrem na Pelhřimov, tak budou muset využít objízdné trasy. „Ta povede přes Jiráskovu ulici, Jihlavským tunelem s výjezdem na silnici II/602 vpravo směr Pelhřimov,“ dodal Schimmer. Tam ale na řidiče jedoucí směrem na Pelhřimov budou čekat semafory. Řídit budou další opravovaný úsek, a to od Jihlavského tunelu k jihlavské části Hosov.

RADĚJI POJEDE JINUDY

„Denně dojíždím z Kostelce do Jihlavy do práce. Objízdná trasa by mi cestu domů prodloužila asi o patnáct minut. To budu raději jezdit do Kostelce přes Pístov a Salavice,“ řekl Luboš Římal z Kostelce. Cestu z práce si už prý prodlouží čekáním na kruhovém objezdu pod Jánským kopečkem. „Naštěstí jsou řidiči jedoucí po hlavní silnici ochotní, a pouštějí vozidla odbočující z Polenské ulice, kde pracuji,“ poznamenal Římal.

            Předpokládaný termín dokončení první etapy rekonstrukce výpadovky na Pelhřimov je sobota 5. srpna. Ale hned následující den, v neděli 6. srpna, začne druhá etapa, což se rovněž projeví omezením v dopravě. „Uzavřen tak bude zase pravý jízdní pruh ve stejném úseku, a to do 20. srpna,“ přiblížil Schimmer další uzavírku na dotčené výpadovce.

Opravy silnice jsou rozfázované do šesti etap. V rámci etapy podél jihlavské části Hosov bude vyznačena objížďka pro autobusy přímo přes ulice v Hosově.

            Zhotovitelem rekonstrukce této silnice je česká stavební firma Metrostav. Dle dokumentu evidence uzavírek by mělo být vše hotovo do tří měsíců. „Modernizace celého úseku silnice II/602 Jihlava – Dvorce skončí v říjnu 2017,“ sdělil Schimmer. V harmonogramu prací a uzavírek je uvedený termín do 8. října.

            Oprava vyjde téměř na 44 miliony korun bez DPH. Stavební práce na této silnici druhé třídy začaly v pondělí 10. července. Jedná se o úsek v délce čtyř kilometrů.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav