Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Oprava mostu v Děčíně ovlivní provoz na cyklostezce

23. 7. 2017
zdroj: tyden.cz Ostatní ČTK
Napsali o nás

Železniční most přes řeku Ploučnice v Děčíně čeká rozsáhlá přestavba. Provizorní mostní konstrukci, která sloužila 30 let, dělníci vymění. Kvůli pracím musejí cestující počítat s výlukami a omezen bude provoz také na cyklostezce pod mostem.

Výluka na trati mezi Děčínem a Jedlovou začne v září, ale cyklisti a chodci se musí připravit na objížďku už od příštího týdne. "Na cyklostezce Ploučnice bude od 25. července do konce října platit omezení v části okolo areálu firmy Dempra. Objízdná trasa povede po ulici Březová přes Bechlejovice do Březin," řekla mluvčí děčínské radnice Markéta Lakomá.

Hlavní stavební práce, při kterých bude nynější ocelová konstrukce mostu nahrazena novou, se odehrají v době železniční výluky od 1. září do 30. října. "Před tímto a po tomto termínu budou probíhat přípravné a dokončovací práce. Vše by mělo být hotovo k 30. listopadu 2017," řekl Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), která je investorem.

Doposud jezdily vlaky přes Ploučnici po provizorní konstrukci. Po přestavbě už nebudou muset spoje omezovat rychlost, zlepší se komfort cestujících a klesne hladina hluku pro okolí. Podle mluvčího se také zvýší bezpečnost železničního provozu. Naposledy železničáři opravovali spodní část stavby po povodni v roce 2011.

Správa železnic za renovaci mostu zaplatí firmě Metrostav podle smlouvy 24,5 milionu korun bez DPH, uvedl Illiaš. Spolu s nosnými ocelovými konstrukcemi se opraví také spodní část mostních objektů a železniční svršek.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav