Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Před deseti lety bojoval o život. Dnes z vozíku řídí nejdelší cyklistický podnik v Česku!

Před deseti lety bojoval o život. Dnes z vozíku řídí nejdelší cyklistický podnik v Česku!

26. 7. 2017
zdroj: Náš region Zpravodajství (red)
Napsali o nás

Heřmanu Volfovi bylo čtyřicet let. Měl rozjetou firmu, dům, dvě děti. Jak sám říká, myslel si, že vody je vždycky jen po kolena, že se mu nemůže nic stát. Od mládí byl velký sportovec. Atlet, oštěpař. Pak jednoho dne přišel pád na lyžích. Bojoval o život. Ochrnul. Následně musel přemoct pocit, že už nemá smysl žít. Heřman to dokázal. Znovu našel smysl života. Dneska říká: „Nebýt na vozíku, asi bych se nikdy nedostal k tomu, abych si plnil sny tím, že pomáhám ke snům druhým. Nemá smyl řešit, co by bylo, kdyby. Jen to, co je teď. Dostal jsem druhou šanci. Taky jsem tady nemusel být.“

Prvního srpna se v břevnovském klášteře v Praze 6 rozezní varhany. Převor požehná třem stovkám cyklistů před startem pátého ročníku Metrostav handy cyklo maratonu okolo Česka. Nejdelší cyklistický podnik u nás, pětidenní nonstop štafeta týmů, přes dva tisíce kilometrů bez zastavení. Unikátnost Metrostav handy cyklo maratonu ale tkví také v jeho otevřenosti. Osmičlenné nebo čtyřčlenné týmy tvoří pestrá paleta lidí. Profíci, hobíci, muži i ženy, dvacetiletí kluci i šedesátiletí veteráni, lidé zcela zdraví spolu s lidmi s handicapem. Tenhle maraton jezdí i nevidomí cyklisté, vozíčkáři, amputáři, lidé po mozkové obrně. Lidé s těžkým postižením tu stojí po boku zdravých. A aby se dostali do cíle, musí spolupracovat. Je třeba naučit se komunikovat, otevřít se, umět pomoci a umět si o pomoc říct.

2222 km dlouhá trasa Metrostav handy cyklo maratonu protíná všechny kraje republiky. „Dlouhodobě spolupracujeme s hlavním městem Prahou. Dále pak s městskou částí Praha 6, kde se startuje a Prahou 1, kde pod záštitou starosty organizujeme cíl přímo na Kampě,“ říká Heřman Volf. Ve spolupráci s Czechtourismem trasa protíná nejvýznamnější barokní památky u nás v rámci „Roku baroka.“ „Chceme být vidět, chceme vzbudit diskusi. Každý z nás by měl mít právo se bavit, sbírat nové zážitky a zkušenosti, mít kamarády, žít naplno, sportovat, pracovat, být prospěšný. A sport je skvělý nástroj toto demonstrovat. Ukázat, že to jde,“ dodává Volf.

Organizace Cesta za snem Heřmana Volfa pořádá také další projekty jako ČEZ handy kvadriatlon nebo Pražské léto s Českou pojišťovnou. „Děláme všechno, co se dá. Létáme, plaveme, jezdíme auty, střílíme, učíme sebeobranu, pořádáme zážitkové víkendy, cyklojízdy okolo měst a další větší či menší projekty. Přidat se může kdokoli. Neděláme projekty pro osoby s postižením. Děláme projekty pro všechny, kdo se mají chuť bavit a žít naplno bez předsudků a bariér,“ uzavírá Heřman Volf. Přidat se můžete i Vy. Na http://www.cestazasnem.cz nebo facebooku Cesta za snem.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav