Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Nový nádražní most začne sloužit v pátek

5. 12. 2017
zdroj: Mladá fronta DNES Kraj Plzeňský (pek)
Napsali o nás

PLZEŇ I když stavbaři budou na podrobné výsledky a závěry zátěžových zkoušek čekat možná několik týdnů, to nejdůležitější už vědí. V pátek odpoledne otevřou veškeré vlakové dopravě nový severní most plzeňského hlavního nádraží.

            „Naměřené hodnoty odpovídaly tomu, co předpokládal projekt. V pátek v 16.45 hodin bude na mostě zahájený provoz. Schází dodělat už jen kosmetické drobnosti, část obložení stěn. Zbytek dodělávek v žádném případě neovlivní provoz,“ vysvětlil Petr Hanzal ze stavební firmy Metrostav.

            Demolice původního stoletého kovového mostu, odbourání opěrných stěn u silnice a výstavba nového železobetonového mostu trvala přibližně tři čtvrtě roku. V únoru začne demontáž kolejiště a snesení jižního mostu, přes který je vedená veškerá doprava z plzeňského hlavního nádraží směrem na západ. Nový železobetonový most místo něj vyroste v příštím roce.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav