Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

První viadukt je hotový, druhý má být rychleji

5. 12. 2017
zdroj: Právo Jihozápadní Čechy (ib)
Napsali o nás

PLZEŇ - První ze dvojice železničních viaduktů před plzeňským hlavním nádražím je hotový, „severní“ most v pondělí prošel zatěžkávacími zkouškami. Vlaky by přes něj měly začít jezdit od nového jízdního řádu, tedy od 10. prosince.

            Od poloviny února začne platit výluka pro „jižní“ viadukt. Stejně jako v prvním případě jej čeká demolice, na tu dojde počátkem března, a musí se postavit znova. Hotovo má být počátkem září 2018, vlastní práce tedy potrvají půl roku, o čtyři měsíce méně než u prvního mostu. „Jejich konstrukce se totiž diametrálně liší,“ řekl Právu Petr Hanzal, zástupce ředitele stavby ze společnosti Metrostav. „První most je předepjatá železobetonová konstrukce, kdežto v druhém případě se jedná o spřaženou konstrukci,“ vysvětlil Hanzal.

            Rekonstrukce mostů, kvůli níž je už od loňského ledna uzavřená Mikulášská ulice, vyjde Správu železniční dopravní cesty na 1,4 miliardy korun a dvě třetiny pokryjí unijní dotace.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav