Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Pleskotova lávka může stát do půl roku

15. 12. 2017
zdroj: Písecký deník Titulní strana (pbr)
Napsali o nás

Rada města schválila dodavatele zakázky za čtyřicet milionů korun.

Písek – Návrh jednoho z nejznámějších českých architektů je o další krok blíže realizaci. Zastupitelstvo města minulý týden schválilo navýšení rozpočtu na stavbu lávky u Sv. Václava na 40 milionů korun a radní ve čtvrtek vybrali dodavatele veřejné zakázky, kterým bude společnost Metrostav. „Určitě nikdo nezačne stavět betonové piloty v zimě a mrazu, ale lávka by mohla stát v polovině roku 2018,“ řekl místostarosta Josef Knot k délce realizace projektu, která by se měla pohybovat mezi čtyřmi až šesti měsíci.

            Písek má zároveň podanou žádost o dotaci ve výši 20 milionů, ale stavba lávky, která je součástí plánované cyklistické stezky spojující Hradiště s průmyslovou zónou a centrem města, není na kladném hodnocení žádosti ze strany orgánů Integrovaného regionálního operačního programu závislá a stavět se bude i bez podpory.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav