Přestavba zavře nejprve saunu

19. 1. 2018
zdroj: Teplický deník Titulní strana PETR MÁLEK

V Aquacentru se můžete prohřát do konce března. Pak saunu zavře oprava.

Teplice – Provoz teplického Aquacentra letos omezí obří rekonstrukce za téměř 300 milionů korun. Už na konci března provozovatel uzavře saunu, větší omezení pak nastane od května. Stávající areál se přemění na dětský svět s moderními vodními atrakcemi a z boku přibude nový krytý plavecký bazén. Hotovo by mělo být na konci roku.

„Přípravné stavební práce už probíhají, pracuje se na hale a v okolí. Provoz to ale zatím omezilo pouze na parkovišti. Návštěvníci mohou využívat jak naše služby, tak provoz restaurace,“ přibližuje ředitel Aquacentra Michael Paraska. Gastronomickou část plaveckého areálu by plánovaná modernizace neměla nikterak zasáhnout.

Přestavbu bazénové části má na starosti firma Metrostav, která do výběrového řízení předložila městu ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Stavební ruch je v okolí haly už patrný – hromady zemního materiálu, pohyb stavebních strojů, stavební buňky se zázemím dělníků v části parkoviště.

Příští týden navíc vyroste u haly velký jeřáb.

Výsledkem přestavby za téměř 300 milionů korun má být oproti dnešnímu vzhledu modernější plavecký areál, který bude moci konkurovat podobným zařízením v sousedních okresech. Nynější plavecký bazén nahradí rejdiště pro děti plné vodních atrakcí a hlavně s teplejší vodou, než je tomu doposud. „Plavci ale zkrátka nepřijdou. Právě pro ně bude přistavěn nový bazén. Vznikne i nové zázemí, jako jsou šatny, sociální zařízení, zázemí pro personál a plavecké oddíly či spojovací chodba z plaveckého bazénu do nových šaten,“ dodává ředitel Aquacentra.

Nový 25metrový plavecký bazén bude vedle stávající haly směrem do svahu k ulici Elišky Krásnohorské a bude mít čtyři dráhy.

V dětském světě návštěvníci najdou vodní hřib, divokou řeku, houpací jeskyni, různé chrliče vody či masážní lehátka. Podobu nezmění tobogan, pouze ho nahradí nová konstrukce.

„Vše zaplatíme z rezervy.

Nemusíme brát žádnou dotaci, čímž na rozdíl od podobných staveb v jiných městech nevzniknou Teplicím žádné dluhy,“ chlubí se primátor Jaroslav Kubera.

Opozici se konečná cena zdá zbytečně vysoká. „Dát za vylepšenou plaveckou halu s teplou vodou 300 milionů je hodně. Je to málo muziky za hodně peněz,“ připomíná zastupitel Volby pro Teplice Jakub Mráček.

Vedení města po znovuotevření plavecké haly očekává zvýšení návštěvnosti. Voda v dětském světě se oteplí na 33,5 stupně. Ještě teplejší bude vzduch v hale s bazény. „Právě teplá voda bude tahákem pro rodiny s dětmi,“ věří Kubera.