• Úvod

News První domy v projektu AFI City v Praze 9 mají po kolaudaci

20. 2. 2018
zdroj: iHNed.cz Martina Marečková

V Praze-Vysočanech byly dokončeny první čtyři domy nové obytné čtvrti s názvem AFI City. Všech 257 bytů v rezidenčním projektu Tulipa City, který developer AFI Europe zkolaudoval, je prodaných. Obyvatelé se do nových domovů začnou stěhovat v průběhu jara. Nová čtvrť vyrůstá v území po průmyslovém areálu ČKD Slévárny a Moury nedaleko stanice metra Kolbenova. Generální dodavatel Metrostav už staví na někdejším brownfieldu další domy celkem s 216 byty, jež mají být dokončené koncem příštího roku. Na patnáctihektarovém území časem vznikne 110 tisíc metrů čtverečních kancelářských, obchodních a ubytovacích ploch.

Colliers rozšiřuje své poradenské služby

Realitněporadenská společnost Colliers International v Česku rozšířila svou nabídku služeb o nové oddělení retail a asset management, spe­cializované na poradenství a správu nemovitostí. Nové oddělení povede Iva Caňková, která mimo jiné deset let pracovala u developera Pinnacle Central & Eastern Europe jako vedoucí asset managementu pro Českou republiku a Slovensko.

Ecocapsule představila svůj energeticky soběstačný minidům

Slovenská společnost Ecocapsule veřejnosti představila svůj energeticky soběstačný mobilní mikrodům. Designový mobilní domek o velikosti 8,2 metru čtverečního nese stejný název jako výrobce - Ecocapsule. Tento příbytek firma světu ukázala na střeše budovy UNIQ v Bratislavě, kam Ecocapsuli převezl vrtulník. První sériová výroba domečků je limitovaná 50 kusy a je určená pro zákazníky z USA, Japonska, Austrálie a Evropské unie.

Obytná čtvrť s tisíci byty má razítko EIA

Projekt s názvem Obytný soubor Praga, který plánuje společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka zbudovat na území zasahujícím do pražské Hostivaře a Záběhlic, získal kladné stanovisko EIA. Magistrátní úředníci shledali, že záměr nemá významný negativní vliv na životní prostředí a veřejné zdraví. Celkem se v něm počítá s výstavbou 1037 bytů, na občanskou vybavenost investor vyčlenil 1300 metrů čtverečních pro malou restauraci, čtyři ordinace, mateřskou školu a dětské hřiště. Novou obytnou čtvrť plánuje investor stavět postupně, celkem v ní má vyrůst 16 bytových domů.

Prologis má kapacitu výrobních hal a skladů prakticky vyčerpanou

Globální společnost Prologis a jeden z největších developerů průmyslových nemovitostí v Česku měl na konci roku nepronajatých jen 2,5 procenta veškerých ploch. Průměr za celé Česko je 4,1 procenta. Prologis loni v tuzemsku pronajal 168 600 metrů čtverečních prostor. Největším novým pronájmem byla hala v parku v Praze-Úžicích logistické společnosti PST CLC. V tomto logistickém parku staví Prologis díky obrovské poptávce na trhu částečně spekulativně - bez předem zajištěných nájemců. Větší nájemní transakce firma podepsala v sousedních zemích.

URL| http://HN.IHNED.CZ/c1-66055960-news