Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Oprava bazénu se blíží

14. 12. 2017
zdroj: 5plus2 Táborsko MARKÉTA MACHAČOVÁ
Napsali o nás

Plavecký stadion v Táboře se dočká v příštím roce významné proměny a bude většinu roku zavřený. Přestavba se nakonec prodraží o 40 milionů.

TÁBOR / Nový bazén stihnou v termínu, ale úpravy vyjdou dráž, než město čekalo. Tři nové bazénky, větší šatny, nový vestibul, wellness, lázně na střeše, vířivky a taky sauny. Horní patro s terasou nabídne osmkrát větší zázemí, než na kterém je wellness nyní.

To všechno jsou novinky, které vylepší plavecké zázemí v Kvapilově ulici. Město na to uvolní oproti předpokládaným 65 celkem 105 milionů. „Předpokládaná cena byla špatně nastavená. Bazén je technologicky složitá stavba, na rozdíl od rodinných domů,“ zdůvodnil navýšení jednatel společnosti Památky Tábor Jaroslav Straka. Jeho firma se spojila pro tuto akci s Metrostavem a zakázku vyhrála ve druhém výběrovém řízení. V létě si přitom město nechalo udělat oponentní rozpočet, podle kterého by se plavecký stadion dal zrekonstruovat za 120 milionů.

            „Jsme schopni to pokrýt z rezervy. Použijeme peníze, které jsme měli připravené na centrum pro seniory, jeho stavba se posouvá, protože se zdrželo projektování. Předpokládáme, že na domov pro seniory získáme v dalších letech finance zpět z daňového určení,“ vysvětlila financování místostarostka Michaela Petrová. Stavaři nastoupí na stadion už začátkem roku, plně se ale úpravy dotknou návštěvníků od února.

          "Vyžádá si to i uzavření plaveckého bazénu pro dospělé, ačkoliv ten se nebude rekonstruovat. Samostatně ho ale nejde provozovat, protože se bude předělávat k tomu přidružené zázemí a šatny. Chceme dodržet termín a ve smlouvě je konec září uveden jako datum dokončení,“ poznamenal ředitel Tělovýchovných zařízení Tábor Jan Benda s tím, že v příštím roce se kvůli odstávce bude otevírat dříve venkovní bazén. Když to počasí dovolí, mohli by se podle něj návštěvníci vykoupat venku už v květnu.

            V původním stavu v budoucnu nezůstane ani velký plavecký bazén, na ten už má město stavební povolení. Naposledy se opravoval v osmdesátých letech. „V průběhu příštího roku se to bude projektovat. Plavecký bazén by byl nový do pěti let. Začínáme teď dětskými bazény, jelikož jsou v technicky nejhorším stavu,“ vysvětlil Benda.

            Plavecký stadion v Kvapilově ulici každoročně navštíví 185 tisíc lidí. „Já bych přivítal relaxační bazény, podobné jako mají v Jindřichově Hradci. Největším strašákem jsou šatny. Věčně hledáte desetikorunu nebo bojujete s papírovými kartičkami, abyste si vůbec mohli zavřít skříňku,“ postěžoval si Jiří Váňa, který je pravidelným návštěvníkem.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav