Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Bazén v Táboře zavře na devět měsíců

28. 12. 2017
zdroj: Českokrumlovský deník Českokrumlovsko/jižní Čechy (aš)
Napsali o nás

Od ledna do září potrvá přeměna táborského plaveckého stadionu.

Wellness dostane plochu 600 čtverečních metrů.

Tábor – Do nového roku vstupuje Tábor s balíkem milionů na rekonstrukci plaveckého bazénu. Tu spustí v lednu. Uvolnění peněz na bazén si cestu zastupitelstvem razilo složitě. Náklady na rozdíl od původního rozpočtu vyskočily o 40 milionů. Ze 67 milionů se dostaly na 105 milionů, jeden z dalších odhadů počítal i se 120 miliony.

            Starosta Jiří Fišer ujišťuje, že peníze navíc neohrozí jiné stavby. „Vše je dopočítané tak, abychom se se vším vešli,“ říká. Rozdíl uhradí lepší výběr daní a půjčka peněz připravených na stavbu centra seniorů, jejíž start odsunulo neplánované ukončení spolupráce s projektantem. Práce na bazénu spustí sdružení firem Metrostav a Památky Tábor od ledna a potrvají devět měsíců. Jako první se uzavře provoz bazénu pro děti, od 15. ledna si nezaplave veřejnost a od února ani registrovaní plavci. Jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábora Jan Benda vysvětlil, že ačkoliv velkého bazénu se rekonstrukce netýká, jeho uzavření je nutné. „Technologicky jsou oba provozy propojené, navíc bude probíhat přestavba šaten a nebyli bychom schopni zaručit bezpečnost návštěvníků,“ uvedl. Dlouhodobou odstávku chce plavcům, případně i otužilejším lidem kompenzovat venkovním bazénem. Počítají, že jej vyhřejí tak, aby mohl od května fungovat.

NOVÝ CENÍK

 Přestavba bazénu, kdy se wellness zóna přestěhuje na střechu, si vyžádá i reorganizaci v personálním zajištění služeb i nový ceník.

            Jan Benda nevylučuje, že bude muset tým zaměstnanců posílit nebo některé činnosti svěřit dodavatelské firmě. Stejně nejasno je nyní i v případě nové provozní doby bazénu. „Pokud naroste počet personálu, rádi bychom provozní dobu rozšířili, to ale ještě musíme logisticky dořešit,“ naznačil Jan Benda. V každém případě vznikne nový ceník. Hodina plavání i s využitím sauny už nemůže stát jako šálek kávy v lepší restauraci. Ze současné modernizace 35 let starého bazénu zůstane po září do budoucna jen přístavba krytého aquaparku. Tábor v příštím roce očekává příjmy ve výši 833,3 milionu, z rozpočtu má odejít 831 milionů. Na opravy a investice je připraveno 162 milionů, což představuje 20 procent výdajů. Radnice v příštím roce očekává snížení zadlužení na 92 milionů i s otevřením úvěru ve výši 27 milionů.

            Kromě bazénu pošle 20,6 milionu na pokračování rekonstrukce ZŠ v Husově ulici nebo 15 milionů na start přeměny páteřní Budějovické ulice.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav