Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Praha 7 může mít novou radnici už příští rok

4. 9. 2017
zdroj: Pražský deník Praha/O čem se mluví (jp)
Napsali o nás

Praha – Vedení sedmičky by se konečně mohlo dočkat ve své 130leté historii vlastního sídla. Včera totiž rozhodlo, že opravu za 213 korun dostane na starost konsorcium Metrostav–Geosan. Dvojice korporací nabídla v mezinárodní architektonické soutěži nejnižší cenu ze čtyř uchazečů.

           Oprava by měla trvat 14 měsíců, hotová by tak mohla být už v roce 2018 či 2019. Po dokončení půjde o historicky první úspěšnou přestavbu veřejné budovy v Praze, která vzešla z otevřené architektonické soutěže. Přestože v ní uspěly dvě české společnosti, přihlásit se mohly stavební firmy z celé Evropské unie.

VÝHODNÁ KOUPĚ

Praha 7 koupila starší devítipodlažní budovu v ulici U Průhonu předloni za 91 milionů. „Z dnešního pohledu se jednalo o velmi prozíravou investici, v současnosti bychom za takovou cenu podobnou budovu nenašli,“ poznamenal starosta Jan Čižinský (KDU-ČSL). „Půlmiliardový limit odhlasovaný v referendu bezpečně dodržíme. Celková investice do nové radnice se městské části při dnešních cenách nájmů vrátí za čtyři volební období,“ dodal Čižinský.

            V nové radniční budově bude 202 pracovních míst a dalších 230 pro návštěvníky. Součástí objektu bude i podzemní multifunkční sál pro více než stovku lidí, kavárna a zasedací síň na střeše s výhledem na Holešovice.

            Poslední zhruba čtvrtstoletí sídlí radnice sedmičky v budově ministerstva financí na nábřeží Kapitána Jaroše.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav