Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Jeli na kole, pomohli nemocným

6. 9. 2017
zdroj: Brněnský deník Jižní Morava - Aktuálně
Napsali o nás

Na kole strávili nepřetržité čtyři dny a noci, byť nejsou profesionální cyklisté.

Aby pomáhali pacientům s vzácnou nemocí motýlích křídel. Brněnskému týmu, který se za charitativní organizaci DEBRA ČR v srpnu účastnil charitativního Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2017, velel vyučující z Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně Matěj Myška. „Bolela nás celá těla. Přesto byly naše problémy nesrovnatelné s tím, čím trpí motýlci,“ říká.

Při maratonu najel tým téměř 2200 kilometrů. Trasu určovalo několik základních bodů, jimiž museli cyklisté projet. Kudy se k nim dostanou,však plánovali sami. Letošní závod zahájili výletem do Drážďan a poté putovali napříč barokními památkami v České republice.

„Navští- vili jsme třeba Františkovy Láz- ně, Vranov nad Dyjí, Ze- lenou horu nebo zámek v Kravařích.

Vtipné bylo dostat se na Svatý Kopeček u Olomouce. Nakonec jsme na něj museli kvůli chybě v plánování běžet křížovou cestou,“ vypráví Myška.

            Nejobtížnější byl podle něj začátek. „První den byla extrémní horka. Na asfaltu mohlo být až pětapadesát stupňů Celsia. Když jsme poté projížděli kolem Mostu, chytly nás naopak bouřky,“ vzpomíná třiatřicetiletý sportovec.

            Při maratonu vybrali cyklisté sbírkou téměř devadesát tisíc korun, které věnovali na ozdravný pobyt pro nemocné.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav