Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Z Budějovic ke Včelné roste cyklostezka

6. 9. 2017
zdroj: Mladá fronta DNES Jižní Čechy (mrk)
Napsali o nás

ČESKÉ BUDĚJOVICE Hned na třech místech v Budějovicích se teď pracuje na nových stezkách nebo trasách pro cyklisty. Navíc mají v září po krajském městě také přibývat kolostavy a začne stavba ještě další vyhrazené cesty, která zvýší bezpečnost lidí na kolech.

            Nejdále je aktuálně cyklostezka z Rožnova směrem na Včelnou. Už jsou patrné její obrysy a v některých místech leží i asfalt. Hotovo bude ještě před koncem roku. První etapa vyjde na více než čtyři miliony korun. Prozatím povede cyklostezka tam, kde je odbočka na místní komunikaci do Roudného a směrem k městu do Rožnova. Na Včelnou zamíří pravděpodobně až po stavbě silnice známé jako jižní tangenta, tedy ne dříve než za tři roky.

            Jen o několik stovek metrů odtud přes řeku Vltavu se u sportovního areálu Meteoru staví lávka pro pěší i cyklisty. Délka přemostění bude 39 metrů. Zhotovitelem akce za 19,5 milionu korun je Metrostav. Hotovo má být za 240 dnů, tedy na jaře 2018. „Stavba je zásadní pro pokračování cyklostezky směrem na jih. Do centra Českých Budějovic se pak na kole bezpečněji dostanou i lidé z Boršova nad Vltavou, Homolí a Plané,“ zmínil náměstek primátora Petr Holický.

            Třetí stavbou je cyklotrasa v širším centru města v Alešově ulici. Také zde je součástí nová lávka, tentokrát přes Mlýnskou stoku, která nahradí současnou starou. I díky dalším úpravám se lidé dostanou mnohem snáz ze Suchého Vrbného až k Malši a dál. A právě v Pětidomí u Suchého Vrbného začne za týden vybraná firma budovat stezku, která propojí již hotový úsek z Mladého k lávce podél zanádražní komunikace. Lidé tak nebudou muset sjíždět a kličkovat na silnici.

            Nové kolostavy se mají v nejbližších týdnech objevit třeba u hlavní pošty, na Sadech i u nádraží.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav