Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • K O2 areně se přistaví další hala, multifunkční objekt nabídne přes dvacet sálů. Má přitáhnout velké mezinárodní akce

K O2 areně se přistaví další hala, multifunkční objekt nabídne přes dvacet sálů. Má přitáhnout velké mezinárodní akce

2. 10. 2017
zdroj: byznys.ihned.cz Michal Šenk
Napsali o nás

Původní projekt dnešní O2 areny by měl být brzy dokončen. Hala dostane menšího sourozence.

Čtyřpatrová přístavba nabídne dvě desítky sálů, prostor pro konference, korporátní akce i sportovní události.

Dodavateli stavby budou společnosti Metrostav a Syner.

K vysočanské O2 areně přibude menší hala. Takzvaná "malá O2 arena" měla stát už dávno. Až nyní, více než deset let po dostavbě té velké, se rozběhnou konkrétní stavební práce, které dokončí dřívější projekt.

 Společnost Bestsport, která vlastní a provozuje O2 arenu, nyní se stavebními společnostmi Metrostav a Syner podepsala smlouvu na dostavbu multifunkčního komplexu. Přilehne na stávající prstenec O2 areny z jižní strany. Bude lícovat i výškově. Na čtyřech podlažích nabídne celkovou plochu téměř 50 tisíc metrů čtverečních.

 Po dostavbě bude objekt disponovat až 24 sály různých velikostí a bude sloužit jako moderní multifunkční centrum pro pořádání velkých mezinárodních kongresů i korporátních akcí. Největší sál s kapacitou až 4,5 tisíce osob bude rovněž využíván jako prostor pro pořádání středně velkých koncertů a sportovních utkání. Pro ilustraci: nedávno O2 arena hostila prestižní tenisový turnaj Laver Cup. Tenisté v čele s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem potřebovali rovněž tréninkovou halu. Provizorně byl proto před O2 arenou přistaven stan. Kdyby byla k dispozici malá aréna, mohly by tréninky probíhat v ní.

 "O2 arena za posledních 6 let fungování prokázala svoji schopnost úspěšně pořádat ty největší světové hudební nebo sportovní akce. Nyní chceme více využívat našich zkušeností a do Prahy dostat akce, které by k nám organizátoři rádi umístili, ale kvůli nedostatku odpovídajícího prostoru naše hlavní město vynechávají," řekl k tomu předseda představenstva a ředitel společnosti Bestsport Robert Schaffer. Jednou z takových akcí může být například tenisový Turnaj mistryň. O Praze se spekuluje jako o hostitelském městě této každoroční akce.

"Vnímáme velký potenciál Prahy přitáhnout mezinárodní akce, které se dosud do Česka svou velikostí či požadavky prostě nevejdou. I díky možnosti propojit nově dostavovaný komplex se stávající O2 arenou, a to na všech čtyřech plánovaných podlažích, získáváme prostor až pro 30 tisíc návštěvníků s dostatkem výstavní plochy, restaurací všech kategorií a téměř neomezenými možnostmi pro jakékoliv uspořádání prostoru dle přání klienta," popsal Schaffer.

 Malá aréna byla postavena ve stejné době jako O2 arena, tedy v letech 2003 až 2004. Tehdejším záměrem bylo vedle O2 areny disponovat i hokejovou tréninkovou plochou, včetně dalších ploch sportovního a komerčního využití. Už v době výstavby se ale dokončení malé arény zastavilo a prostor byl v podobě hrubé stavby dosud zakonzervován. Podle nynějších plánů by malá aréna mohla začít fungovat a sloužit už v roce 2019. Odhadované náklady by se mohly pohybovat řádově ve výši stovek milionů korun.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav