Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Metrostav se pustil do rekonstrukce AquacentraTeplice

4. 10. 2017
zdroj: tydeniky.cz
Napsali o nás

Teplice / Stávající sportovní zařízení je v provozu 21 let a již nesplňuje náročné požadavky návštěvníků. Proto Statutární město Teplice přistoupilo k jeho celkové rekonstrukci, poskytlo finanční prostředky z vlastních zdrojů a vybralo dodavatele, kterým je zkušená stavební společnost Metrostav.

Co všechno se po rekonstrukci změní? O celou třetinu se zvýší plocha dnešního aquacentra, kde návštěvníci najdou kromě nového 25 metrového bazénu se čtyřmi drahami celou řadu nových prvků. Půjde o divokou vlnu, houpací jeskyni, širokou skluzavku s dojezdem, chrliče vody atd. Nově tu vznikne samostatný Dětský svět s bazénkem a atrakcemi, jako například lodním můstkem se skluzavkou či dětským hřibem, rekonstrukcí projde sociální zázemí a šatny, přibude nový ochlazovací bazén u sauny. Krátce řečeno: Stávající aquacentrum se promění v moderní sportoviště a stánek k využití volnočasových aktivit Tepličanů i zájemců z okolí. Na své si určitě přijdou rodiče s malými ratolestmi, protože Dětský svět bude prostorově oddělen od plaveckého bazénu. A ještě jedna dobrá zpráva: Teplota vody se ze stávajících 28 zvýší na 33,5 stupně Celsia. Tento fakt ocenil i primátor města Jaroslav Kubera, který se se svými náměstky Hynkem Hanzou a Radkou Růžičkovou zahájení rekonstrukce zúčastnil, a věříme, že potěší i další teplomilné návštěvníky. Součástí projektu je i parkovací dům, který vyroste na ploše současného parkoviště před aquacentrem a pojme 200 osobních vozidel.

Náročná rekonstrukce potrvá 16 měsíců, bude probíhat za plného provozu, s výjimkou pětiměsíční odstávky od května do října příštího roku, což si vyžádá od stavebníků, provozovatele i veřejnosti velkou míru pochopení a tolerance. Vedoucí projektu Ing. Michal Weiner z Metrostavu, který je rovněž Tepličák, proto žádá návštěvníky i rezidenty z okolí stavby o shovívavost. Za to dodavatel ústy oblastního ředitele Metrostavu Ing. Romana Vildnera slíbil, že hotovo bude do Vánoc 2018.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav