Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

V ulici U Průhonu začíná výstavba radnice Prahy 7

12. 10. 2017
zdroj: Mladá fronta DNES Praha (ČTK)
Napsali o nás

HOLEŠOVICE Sedmá městská část zahajuje rekonstrukci domu v ulici U Průhonu, ve kterém má mít radnice nové sídlo. Praha 7 koupila objekt za 90 milionů korun. „Dnes a v pondělí postupně předáme staveniště stavební firmě. Viditelné stavební práce by měly být zahájeny v průběhu listopadu,“ sdělil mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

            Za přestavbu domu zaplatí městská část 213 milionů korun bez DPH. Práce potrvají 14 měsíců a provede je konsorcium firem MetrostavGeosan. Současné sídlo na nábřeží Kapitána Jaroše musí radnice opustit, budova patří státu.

Budova má mít 5 500 metrů čtverečních podlahové plochy. Bude tu 202 pracovních míst a 230 míst pro návštěvníky. Radnice bude vybavena podzemním sálem pro více než sto lidí, v přízemí lidé najdou kavárnu a na střeše multifunkční zasedací síň. Kolaudace by měla být do konce příštího roku. „Provoz by mohl úřad na nové adrese zahájit počátkem roku 2019,“ uvedl radní Pavel Zelenka. Stěhování řeší radnice řadu let a výběr nového sídla provázely problémy. Opozice v minulém volebním období vinila tehdejší radní z toho, že chystají předraženou investici.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav