Dar pro patronku ostravského cyklotýmu Miluši Bundilovou

13. 10. 2017
zdroj: novinky.cz Vaše zprávy Josef Zajíc

Počtvrté se ostravský tým zúčastnil sportovně-benefiční akce Metrostav Handy Cyklo Maraton. Trať dlouhou 2222 kilometrů absolvoval za 89:18 hodin. Osmičlenný tým Ostrava 750!!! s číslem 10 obsadil 17. místo.

Ve čtvrtek 12. října vpodvečer předalo osmičlenné družstvo s názvem Ostrava 750!!! patronce týmu Miluši Bundilové šek na 33 333 korun.

Družstvo tvořili primátor města Ostravy Tomáš Macura, náměstkyně primátora Kateřina Šebestová, ředitel Městské nemocnice Petr Uhlig, Radim Muroň, Petr Šebesta, Tomáš Grosser a Tomáš Grygier spolu s handicapovaným Tomášem Kráčalíkem, kteří jeli na jednom tandemu. Kapitánkou týmu byla Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Ti všichni absolvovali náročný závod také proto, aby svu účastí podpořili patrona družstva, Miluši Bundílovou z Ostravy, která měla úraz a toho času se léčí v Rehabilitačním ústavu v Hrabyni.

Při průjezdu všech zúčastněných družstev Ostravou bylo připraveno stacionární kolo, na kterém od rána do pozdního odpoledne mohli občané vyšlapat kilometry, které byly proměněny na peníze. Byl to dar, který schválili zastupitelé města Ostravy. Pro Miluši Bundilovou lidé vyšlapali 22 100 korun. Do konečné částky 33 333 korun dorovnali darem 11 233 koruny členové družstva.

„Miluška Bundilová byla od květnového úrazu nejdříve pacientkou Fakultní nemocnice Ostrava a následně nemocnice Motol v Praze. Od začátku října 2017 se o ní starají v Rehabilitačním ústavu v Hrabyni. Proto k předání šeku na nákup rehabilitačních pomůcek došlo až teď," informovala Andrea Vojkovská.