Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • ​ Teplický bazén se za 300 milionů od základů promění

​ Teplický bazén se za 300 milionů od základů promění

25. 10. 2017
zdroj: Mladá fronta DNES Severní Čechy Pavel Přibyl
Napsali o nás

Stávající areál se přemění na Dětský svět s moderními atrakcemi a přibude k němu plavecký bazén. Hotovo má být napřesrok o Vánocích.

TEPLICE Obří rekonstrukci Aquacentra, která vyjde na téměř 300 milionů korun, zahájily Teplice. Součástí opravy je i přistavění nového pětadvacetimetrového plaveckého bazénu se čtyřmi dráhami ke stávajícímu plaveckému areálu, který se promění v Dětský svět s vyhřívanou vodou a moderními prvky, jako jsou například skluzavky, divoká řeka či chrliče vody. Hotovo by mělo být do Vánoc 2018.

            „V rámci rekonstrukce bude přistavěn plavecký bazén a vznikne i nové zázemí, jako jsou šatny, sociální zařízení, zázemí pro personál, plavecké oddíly a spojovací chodba z plaveckého bazénu do nových šaten,“ přibližuje ředitel Aquacentra Teplice Michael Paraska.

            Zhotovitelem stavby je společnost Metrostav, která ve výběrovém řízení předložila městu ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Město dá za rekonstrukci haly a přístavbu bazénu něco přes 295 milionů.

            „Financování bude hrazeno z prostředků města, nebude využíváno žádných dotací a nebudeme mít ani žádné dluhy,“ podotkl primátor Jaroslav Kubera s tím, že město je v dobré finanční kondici, a proto nepotřebuje úvěr.

            Rekonstrukci haly nicméně kritizuje opozice, které se zdá cena příliš vysoká. „Zodpovědný hospodář nedá za vylepšenou plaveckou halu s teplou vodou 300 milionů korun. Kdyby se tu postavilo něco báječného, tak bych se nerozpakoval, ale tohle je málo muziky za hodně peněz,“ říká třeba Jakub Mráček, zastupitel Volby pro Teplice.

            I když se práce už rozjíždějí, Aquacentrum zatím neomezuje svůj provoz. „Chceme, aby rekonstrukce probíhala za pochodu. K prvnímu menšímu přerušení služeb dojde až v březnu, kdy uzavřeme saunu. Ostatní provoz zůstane otevřený až do začátku května,“ nastínil Paraska s tím, že nový Dětský svět se veřejnosti otevře nejspíše 2. ledna 2019.

            A na co se mohou návštěvníci těšit? „Pro rodiny s dětmi tu vzniknou moderní atrakce jako vodní hřib, divoká řeka, houpací jeskyně, velká skluzavka s dojezdem, chrliče vody či masážní lehátka a lavice. Mezi stávající saunou a plaveckým bazénem přibude dětský bazén pro nejmenší, kde bude lodní můstek se skluzavkou. Přibude i sauna přímo pro rodiny s dětmi a současný krytý tobogan bude vyměněn za stejný, ale zcela nový,“ vyjmenoval ředitel.

            Hlavní devizou podle něj ale bude teplá voda. „V plaveckém bazénu bude mít voda maximálně 28 stupňů, v Dětském světě 33,5 stupně. Termální vodu nám dodávají Lázně Teplice, během rekonstrukce ale budeme dělat hydrogeologický průzkum. Uděláme si vlastní vrty, chceme získat svůj zdroj termální vody,“ dodává ředitel Aquacentra.

 

***

 

„Chceme, aby rekonstrukce probíhala za pochodu. K prvnímu menšímu přerušení služeb dojde až v březnu.“ M. Paraska, ředitel Aquacentra

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav