Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Plavecká hala v Teplicích se za 300 milionů korun od základů promění

Plavecká hala v Teplicích se za 300 milionů korun od základů promění

28. 10. 2017
zdroj: usti.iDNES.cz Ústí / Ústí - zprávy MF DNES, Pavel Přibyl
Napsali o nás

Obří rekonstrukci aquacentra, která vyjde na téměř 300 milionů korun, zahájily Teplice. Stávající areál se přemění na Dětský svět s moderními atrakcemi a přibude k němu plavecký bazén. Hotovo má být do Vánoc 2018.

 

Nový pětadvacetimetrový plavecký bazén bude mít čtyři dráhy. Dětský svět nabídne vyhřívanou vodu a moderní herní prvky.

„Plavecký bazén bude přistavěn v rámci rekonstrukce. Vznikne i nové zázemí, jako jsou šatny, sociální zařízení, zázemí pro personál, plavecké oddíly a spojovací chodba z plaveckého bazénu do nových šaten,“ přibližuje ředitel Aquacentra Teplice Michael Paraska.

Zhotovitelem stavby je společnost Metrostav, která ve výběrovém řízení předložila magistrátu ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Město dá za rekonstrukci haly a přístavbu bazénu něco přes 295 milionů korun.

 „Vše se bude hradit z peněz města, nebude využíváno žádných dotací a nebudeme mít ani žádné dluhy,“ podotkl primátor Jaroslav Kubera s tím, že Teplice jsou v dobré finanční kondici, a proto nepotřebují úvěr.

Rekonstrukci haly ale kritizuje opozice, jíž se zdá cena moc vysoká. „Zodpovědný hospodář nedá za vylepšenou plaveckou halu s teplou vodou 300 milionů. Kdyby se tu postavilo něco báječného, ale tohle je málo muziky za hodně peněz,“ říká třeba Jakub Mráček, zastupitel Volby pro Teplice. První přerušení služeb bude v březnu

 I když se práce už rozjíždějí, aquacentrum zatím neomezuje svůj provoz. „Chceme, aby rekonstrukce probíhala za pochodu. K prvnímu menšímu přerušení služeb dojde až v březnu, kdy uzavřeme saunu. Ostatní provoz zůstane otevřený až do začátku května,“ nastínil Paraska s tím, že nový Dětský svět se veřejnosti otevře nejspíše 2. ledna 2019.

 Pro rodiny s dětmi tu vzniknou atrakce jako vodní hřib, divoká řeka, houpací jeskyně, velká skluzavka s dojezdem, chrliče vody či masážní lehátka a lavice. Mezi stávající saunou a plaveckým bazénem přibude dětský bazén pro nejmenší, kde bude lodní můstek se skluzavkou.             

 „Přibude i sauna přímo pro rodiny s dětmi a současný krytý tobogan bude vyměněn za stejný, ale zcela nový,“ vyjmenoval ředitel.   

Hlavní devizou podle něj ale bude teplá voda. V plaveckém bazénu bude mít voda maximálně 28 stupňů, v Dětském světě 33,5 stupně.

„Termální vodu nám dodávají Lázně Teplice, během rekonstrukce ale budeme dělat hydrogeologický průzkum. Uděláme si vlastní vrty, chceme získat svůj zdroj termální vody,“ dodává Paraska.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav