Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

IGY Centrum startuje

2. 11. 2017
zdroj: 5plus2 Českobudějovicko LUKÁŠ MAREK
Napsali o nás

Na 130 obchodů, kavárny, restaurace a k nim celkem 700 parkovacích míst ve dvou budovách nabízí nové IGY centrum v Budějovicích. Otevírá 3. listopadu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE / Montéři, dělníci a spousta strojů a mechanizace v posledních týdnech a měsících pracovala až do hluboké noci. IGY centrum na Pražské třídě v Českých Budějovicích bylo potřeba po rozsáhlé přestavbě otevřít, ještě než začnou lidé ve velkém nakupovat na Vánoce. To se nakonec daří a slavnostní otevření je v pátek 3. listopadu, kdy zábavný program bude pokračovat i v sobotu čtvrtého.

            Vše vypukne v pátek v 11 hodin, kdy prvních 500 zákazníků dostane dárek a nové IGY bude otevírat jeho ambasadorka a Česká Miss 2011 Jitka Nováčková. Připravená je také módní show a začne hra Migylion o jeden milion korun na nákupy. Tahákem se určitě stane Leoš Mareš, jehož vystoupení a následná autogramiáda je od 16 hodin. O den později to bude podobné a rovněž od 16 hodin je tentokrát připravený koncert skupiny Slza.

            IGY se stane největším nákupním centrem v kraji. Až bude vše dokončené, zákazníci najdou ve dvou budovách na 130 obchodů a k dispozici budou mít 700 parkovacích míst. Vjezd do druhého parkoviště je z ulice Fr. Šrámka naproti hotelu Clarion.

POKRAČOVÁNÍ NA STR. 2

 

Nákupní centrum IGY otevírá. Bude dvakrát větší

DOKONČENÍ ZE STR. 1

Uvnitř budou nejen obchody, které už lidé znají z jiných míst krajského města, ale i zcela nové. Objeví se známé fast food řetězce a kavárny i restaurace. „Náš plán byl takový, že bychom chtěli zahájit provoz tak, abychom stihli otevření ještě před předvánoční nákupní horečkou,“ sdělil před časem Zdeněk Havelka, výkonný ředitel CPI Property Group, která projekt staví.

            Stavba nového a rekonstrukce současného IGY fungujícího dvanáctým rokem vyjde dohromady na 750 milionů korun. Obchodní plochy se rozšíří o více než osm tisíc metrů čtverečních. Centrum tak ve dvou patrech nabídne celkem více než 29 tisíc metrů čtverečních prodejních ploch.

            Návštěvníci se uvnitř zrekonstruované části dočkají kromě obchodů také multikina Cinestar s devíti sály. Ten největší má mít 340 míst a technologii Dolby Atmos. Jeho hlavní část je v místě, kde býval kulturní a společenský sál Bazilika. „V pátek 3. listopadu zahájíme provoz v 17 hodin,“ potvrdila Svatava Kopečková, manažerka Cinestaru. První otevření bude nenápadné, to slavnostní je naplánované na středu 8. listopadu, kdy multikino v předpremiéře uvede poslední část filmové trilogie Zahradnictví s podtitulem Nápadník.

            Zajímavostí jsou také dvě velké pasáže, které nad silnicí spojují starou a novou budovu přes Pekárenskou ulici. Projekt má i svou administrativní část, která počítá s téměř pěti tisíci metry čtverečními kanceláří. Zajímavostí je, že na novém IGY stavaři ze společnosti Metrostav při hrubé stavbě použili osm tisíc kubíků betonu a 1 100 tun oceli.

            V centru budou ještě několik měsíců pokračovat práce, vše by mělo být hotové pravděpodobně v únoru 2018.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav