Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Stavba lávky se odkládá. Firma, která ji měla dělat, odstoupila

Stavba lávky se odkládá. Firma, která ji měla dělat, odstoupila

8. 11. 2017
zdroj: Písecký deník Titulní strana (lk)
Napsali o nás

Další v pořadí chtěl o devět milionů víc. Město vypíše nové výběrové řízení.

Písek – Po několika letech diskuzí to začínalo se stavbou takzvané Pleskotovy lávky vypadat nadějně. Měla spojit Hradiště s Václavem a centrem města už na jaře 2018. Společnost Metrostav, která zakázku s nejnižší nabídnutou cenou vysoutěžila, však před uzavřením smlouvy z kapacitních důvodů odstoupila. Další v pořadí – společnost SPM CZ – už chce o devět milionů víc. „To nemůžeme jen tak dát. Pravděpodobně vypíšeme nové výběrové řízení,“ konstatoval místostarosta Písku Jiří Hořánek. Radní města se budou dalším postupem zabývat na svém dnešním mimořádném jednání.

            Jisté je, že původní harmonogram už neplatí a stavba lávky z dílny architekta a píseckého rodáka Josefa Pleskota, která má být součástí cyklistické stezky a chodníku spojujících Hradiště s průmyslovou zónou, se zdrží. Celkové náklady se odhadují na padesát milionů korun. Samotnou lávku chce město postavit poČást poz za 33 milionů. Část toho má pokrýt dotace.

 

Pleskotovu lávku řešili zastupitelé už v roce 2013, kdy ji do rozpočtu roku následujícího nezahrnuli. Názory se nekřížily jen mezi koalicí a opozicí, ale i uvnitř tehdejší koalice.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav