Nový bazén už se staví

9. 11. 2017
zdroj: 5plus2 Titulní strana PAVEL PŘIBYL

Rekonstrukce aquacentra vyjde na téměř 300 milionů. Opozice cenu kritizuje

TEPLICE / Tepličané se za rok dočkají nového pětadvacetimetrového plaveckého bazénu se čtyřmi dráhami. Město zahájilo obří rekonstrukci aquacentra za více než 295 milionů korun. Plavecký areál se promění na Dětský svět s vyhřívanou vodou a moderními prvky jako jsou divoká řeka, skluzavky nebo chrliče vody. Hotovo by mělo být do Vánoc příštího roku.

„V rámci rekonstrukce bude přistavěn plavecký bazén a vznikne i nové zázemí, jako jsou šatny, sociální zázemí, zázemí pro personál, plavecké oddíly a spojovací chodba z bazénu do nových šaten,“ prozradil ředitel Aquacentra Teplice Michael Paraska.

Zhotovitelem stavby je společnost 295 milionů korun bude stát rekonstrukce Aquacentra Teplice. Metrostav, která ve výběrovém řízení předložila městu ekonomicky nejvýhodnější nabídku.

„Financování bude hrazeno z prostředků města, nevyužijeme žádných dotací a město nebude mít ani žádné dluhy,“ sdělil primátor Teplic Jaroslav Kubera s tím, že město je v dobré finanční kondici a nepotřebuje úvěr.

Rekonstrukci aquacentra však tvrdě kritizuje opozice, které se nelíbí především její vysoká cena. „Zodpovědný hospodář nedá za vylepšenou plaveckou halu s teplou vodou téměř 300 milionů korun. Kdyby se tu postavilo něco báječného, tak bych se nerozpakoval, ale tohle je málo muziky za hodně peněz,“ má jasno opoziční zastupitel Jakub Mráček (Volba pro Teplice).

Stávající aquacentrum prozatím nepřeruší svůj provoz.

„Chceme, aby rekonstrukce probíhala za pochodu. K prvnímu menšímu přerušení služeb dojde až v březnu, kdy uzavřeme saunu. Ostatní provoz zůstane otevřený až do začátku května,“ nastínil Paraska s tím, že nový Dětský svět se veřejnosti otevře až 2. ledna 2019.

A na co se mohou návštěvníci těšit? „Pro rodiny s dětmi zde vzniknou moderní atrakce jako jsou vodní hřib, divoká řeka, masážní lehátka a lavice, houpací jeskyně, velká skluzavka s dojezdem či chrliče vody. Mezi stávající saunou a plaveckým bazénem přibude dětský bazén pro nejmenší, kde bude umístěn lodní můstek se skluzavkou. Přibude také sauna pro rodiny s dětmi. A současný krytý tobogan bude vyměněn za stejný, ale zcela nový,“ prozradil ředitel.

Hlavní devízou podle něj ale bude teplá voda. „V novém bazénu bude mít voda maximálně 28 stupňů, v Dětském světě 33,5 stupně. Termální vodu nám dodávají Lázně Teplice, během rekonstrukce ale budeme dělat hydrogeologický průzkum. Uděláme si vlastní vrty, chceme získat svůj zdroj termální vody,“ netají se ředitel aquacentra.