Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Šrejber investuje v Holešovicích přes půl miliardy korun

Šrejber investuje v Holešovicích přes půl miliardy korun

20. 11. 2017
zdroj: E15 Praha Daniel Novák
Napsali o nás

V jedné z nejlukrativnějších lokalit Prahy staví Metrostav pro realitního magnáta nový bytový soubor. Ceny bytů v Praze 7 patří mezi nejvyšší v metropoli.

Bývalý vrcholový tenista a realitní miliardář Milan Šrejber buduje v Praze 7 bytový projekt Rezidence Osadní.

Projekt na pozemku sevřeném ulicemi Osadní a Dělnická staví skupina Metrostav.

Celková investice převýší půl miliardy korun.

            „Vzhledem k tomu, že máme před sebou ještě více než rok výstavby, je výsledek prodejů nad očekávání výborný,“ pochvaluje si Miroslav Ocelák, obchodní a marketingový manažer společnosti Pankrác, která zastřešuje Šrejberovy developerské aktivity.

            Projekt Rezidence Osadní z dílny architektonického ateliéru Kaama bude mít celkem 126 bytů. Skoro polovina z nich je aktuálně prodaná. Holešovice totiž patří z hlediska poptávky po bydlení mezi atraktivní pražské lokality.

            „Tato městská část je jednou z nejperspektivnějších. Vysoká poptávka po bydlení v této lokalitě v kombinaci se schopností akceptovat větší a dražší byty umožňuje developerovi nasadit velmi zajímavou cenu,“ uvedl realitní analytik František Brož spolupracující s projektem CenovaMapa.org.

            V lokalitě mají rezidenční projekty například i Central Group nebo Daramis. Prahu 7 si pro další developerskou výstavbu vyhlédla rovněž společnost Sebre miliardáře Petra Němce a Jana Fidlera. Ani pro Milana Šrejbera neznamená Rezidence Osadní konec angažmá v Holešovicích.

Další bytový projekt chystá u Argentinské ulice.

            Všechny základní ukazatele bytového trhu v Holešovicích jsou podle analytika Brože nad průměrem celé Prahy. Volný nový byt v Praze 7 má v průměru 77 metrů čtverečních a stojí přes sedm milionů korun. V přepočtu již tamní ceny volných novostaveb nejsou daleko od sta tisíc korun za metr čtvereční.

            Někdejší tenisový profesionál Šrejber zbohatl na základě kuponové privatizace v devadesátých letech minulého století. V rámci svého byznysu získal mimo jiné cenné nemovitosti na Pankráci.

Podle lokality pojmenoval i svou hlavní firmu.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav