Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

Očekávané události týdne na jihu

25. 2. 2018
zdroj: Českobudějovický deník Zábava / Jižní Čechy (zpr)
Napsali o nás

Jižní Čechy – Zítra bude v Písku zahájena stavba lávky přes Otavu spojující lokality Hradiště a Sv. Václav. Postaví ji společnost Metrostav za 40 milionů.

Zahájení se zúčastní i architekt Josef Pleskot, který lávku navrhl. Lávka má být součástí cyklostezky, na niž Písečtí žádají o dotaci.

            Ve středu se uzavře celoměsíční akce Přeplavme svůj La Manche, při níž se nejen členové Klubu Aktiv vydávají v budějovickém krytém bazénu na pomyslnou cestu přes známý kanál. Čtvrtý ročník štafetového plavání, které má charitativní podtext, vyhlásila Nadace Charty 77/SenSen. Po celé republice se akce mohou zúčastnit lidé starší 60 let a jejich vnoučata. Loni se budějovického plavání zúčastnilo 114 plavců. Společně uplavali 672 855 metrů. Minimální vzdálenost 34 km tak zdolali několikrát.

            Ve středu se v táborském divadle od 19 h koná Vítězný úbor Jana Buriana.

Vzpomínka na dva druhy jogurtu, na jednu politickou stranu, na pašování dederonových košil nebo na železné neděle.

            Od čtvrtka se do jindřichohradecké Radouňky vrátí těžká technika kvůli opravám silnic a přestavbám kanalizace. Uzavírka Na Kopečku způsobí, že řidiči se do Radouňky dostanou několikakilometrovou oklikou po Lodhéřovské ulici. Až do konce května budou zrušeny i zastávky MHD v Radouňce.


© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav