Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8

​Stavba Pleskotovy lávky začala

27. 2. 2018
zdroj: Českokrumlovský deník Českokrumlovsko/Jižní Čechy (kol)
Napsali o nás

Písek – Ještě letos se Písečáci dočkají lávky přes řeku Otavu, která spojí lokality Hradiště a Sv. Václav. Projekt pochází z dílny píseckého rodáka a významného představitele české architektury Josefa Pleskota.

            Jako dodavatel stavby byla v opakovaném výběrovém řízení vybrána společnost Metrostav. Její předností je mimo jiné to, že v nedávné době rekonstruovala Václavský jez, nad kterým bude lávka stát.

Současné mrazy stavbaře nezaskočily. „Dělají se přístupové cesty do řeky, kde zjednodušeně řečeno vytvoříme jímku, ze které vytěžíme zeminu a vyčerpáme vodu. V tomto prostoru budou základové konstrukce a nahoru porostou betonové pilíře,“ vysvětlil Milan Hromádka, vedoucí projektu této stavby z Metrostavu.

            Tři metry široká a zhruba 413 metrů dlouhá lávka má být dokončena v polovině září. „Je to součást širšího projektu cyklistické stezky. Ta spojí Hradiště s Václavským předměstím, centrem města a severní průmyslovou zónou,“ připomněl Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje Městského úřadu v Písku.

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav